SON EKLENENLER

AYM'DEN MİLYONLARCA İŞÇİYİ SEVİNDİREN KARAR!

Anayasa Mahkemesi işçilerin grev hakkını erteleyen düzenlemeyi iptal etti. Yüksek mahkeme şehir içi toplu taşıma ile bankacılık hizmetlerinde grev ertelenmesine imkân tanıyan düzenlemeyi “Anayasa'ya aykırı” buldu. Karar oy birliğiyle alındı.
15 Şubat 2020 15:07

Grev kararının ertelenmesini anayasaya aykırı buldu, iptal kararı verdi.

2018 yılında şehir içi toplu taşıma ve bankacılık hizmetlerindeki işçilerin grevlerinin ertelenmesine yönelik bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyle birlikte Bakanlar Kurulu bu sektördeki işçilerin grev kararını 60 gün süreyle erteleyebiliyordu. Ancak CHP bu düzenlemenin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Başvuruyu inceleyen mahkeme, işçileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, iki sektörde çalışan işçilerin grev ertelemesinin “Anayasaya aykırı” olduğuna oy birliğiyle karar verildi. Düzenlemenin iptal edilmesine hükmedildi.

Kararda, temel hizmet sayılamayacak bir sektörde iktisadi kaygılarla grev hakkının sınırlanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Grev hakkının tanınmaması halinde toplu sözleşme ve örgütlenme özgürlüğünün de anlamının kalamayacağı ifade edildi.

ULUSAL KANAL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER