DURMUŞ: DÖNER SERMAYEDEKİ ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ

Amasya teşkilatının düzenlediği programda teşkilat mensuplarına hitap eden Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş , sağlık çalışanlarının sorunlarına değinerek sağlık çalışanlarının memnuniyetinin arttırılması gerektiğini söyledi.
15 Kasım 2019 14:49

Durmuş, “Bugün sağlıktan ve sağlık çalışanlarının mesleki memnuniyetinden bahsedeceksek ilk çözülmesi gereken sorun şüphesiz ki döner sermayedeki adaletsizliktir.” diyerek Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Döner sermaye sisteminin daha çok çalışanın daha çok ücret alması üzerine kurulmasına rağmen, bugün tam tersi bir duruma dönüşerek daha çok çalışanın daha az ücret aldığı, eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret almadığı bir sisteme dönüştüğünü kaydetti.