SON EKLENENLER

Emekliler insanca bir yaşam için meydanlara çıktı

Emekliler insanca bir yaşam talebiyle şehir meydanlarına inerek basın açıklaması yaptı.
19 Mart 2024 15:27

Tüm Emeklilerin Sendikası şubelerinin olduğu illerde insanca bir yaşam için şehir meydanlarına inerek basın açıklaması yaptı. “Bu maaşla yaşanmaz, açlığa, sefalete hayır” diyen emekliler aylıklarının insanca yaşayacak bir düzeye çıkarılmasını, memurlara verilen seyyanen zammın emeklilerin aylıklarına eklenmesini ve en düşük emekli aylığının işe yeni başlamış memur maaşıyla eşitlenmesini istedi.

“EMEKLİYE DİN İMAN, SARAYA HAN HAMAM”

İstanbul’da Kadıköy İskele Meydanında Tüm Emeklilerin Sendikası’nın çağrısıyla bir araya gelen emekliler, “Sarayın zulmü varsa emeklinin oyu var”, “Emekliler hesabı sandıkta soracak”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attı. Emekliler Kadıköy İskele Meydanına hazırladıkları, “Emekliler üretti, hırsızlar tüketti”, “Emekliye din iman saraya han hamam”, “Emeklinin oyu iktidarı yenecek” yazılı dövizlerle geldi.

Burada basın açıklaması yapan emeliler taleplerini şöyle sıraladı:

  1. 2008 yılında uygulamaya konulan emeklilik sistemi değiştirilmelidir.
  2. Maaş bağlama oranı yenilenmeli ve en düşük emekli aylığı, işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenmelidir.
  3. Memurlara verilen seyyanen ödeme, bütün emeklilerin maaşlarına eklenmelidir.
  4. Cep harçlığına dönüşmüş "bayram ikramiyesi" yerine, yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde bir tutar her emekliye verilmelidir.
  5. Emeklilerin yaş durumu, kronik rahatsızlıkları ve ilaca bağımlılıkları dikkate alınarak sağlığa erişim kolay ve hemen olmalıdır. Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı, bütün hastanelerde ayrımsız muayene tedavi imkanı sağlanmalıdır.
EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER