KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME! ADI BİLE GEÇMEDİ

İşçi sendikalarının 'kırmızı çizgi' olarak nitelendirdiği kıdem tazminatı fonu, yeni ekonomik programdan çıktı.
08 Ekim 2019 19:40

Programda, kıdem tazminatn fonunun adı bile geçmedi.|  İşçi ve işveren sendikaları karşı çıktığı halde kamuya kaynak sağlamak için ısrarla getirilmeye çalışılan kıdem tazminatı fonu sistemi sürpriz bir kararla Yeni Ekonomi Programı'ndan (YEP) çıkarıldı.

2020-2022 dönemini kapsayan YEP'te kıdem tazminatı fonunun adı dahi anılmadı. Ekonomi yönetimi, kıdem tazminatı fonunu kurup İşsizlik Sigortası Fonu gibi kolaylıkla kullanabileceği ikinci bir devasa kaynak yaratabilmek için yıllardır girişimlerde bulunuyordu.

AK Parti geçen yıl yayımladığı ilk YEP'e “Sosyal tarafların mutabakatıyla kıdem tazminatı reformu gerçekleştirilecektir” hedefini koydu. Ancak, bu hedef işçi ve işveren sendikalarının tepkisiyle karşılaştı. En son Türk-İş, geçen 1 Mayıs'ta 100 bin işçiyle meydanlardan iktidara, ‘kıdemime dokunma' mesajı gönderdi. Kıdem tazminatı fonunun yeni YEP'e yazılmaması, kıdem konusunda sosyal taraflarla mutabakatın sağlanamadığı şeklinde yorumlandı.

SGKREHBERİ