SON EKLENENLER

AKKAŞ: 40 bin ek atama zorunludur.

Ataması yapılmayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen'i ziyaret ederek Genel Sekreter Musa Akkaş ile görüştü. 20 bin atama sayısının yetersiz olduğunu söyleyen öğretmenler, atama sayısının  artırılması için sendikamızdan destek istedi.
26 Temmuz 2021 17:41

Ataması yapılmayan öğretmenleri tek tek dinleyen Akkaş “Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sorunları bizlerin sorunlarıdır.” dedi.  Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin en temel sorunlarının başında eğitim gelmektedir.  En temel sorun ise öğretmen atama sayısındaki yetersizliktir. 150 bini aşkın öğretmen ihtiyacının olduğu bir yerde 20 bin öğretmen ataması İstanbul ilinin öğretmen açığını dahi karşılayamamaktadır.  Öğretmen açığını pansuman tedbirle kapatılmaya çalışılması atama bekleyen öğretmenlerimize büyük haksızlıktır. Artık ataması yapılmayan öğretmenlerin atama feryadı herkes tarafından duyulmalıdır. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğu bilinmelidir.”dedi.

Ülkemizde ücretli öğretmen sayısının 69 bin 326 olup bunların üçte ikisi öğretmen değildir diyen Akkaş “Sendikamızın Valiliklerden aldığı resmi rakamlar doğrultusunda yaptığı araştırmaya göre; pandemi koşullarına ve tüm kademelerde yüz yüze eğitim yapılamamasına rağmen ücretli öğretmen sayısı 69 bin 326’dır. Şayet normal koşullara dönebilseydik, yani tüm kademelerde yüz yüze eğitim yapabilseydik ücretli öğretmen sayısı belki de 100 bin eşiğini aşmış olacaktı. Yapılacak olan 20 bin atama, bu sene emekli olan ve haziranda emekli olacak öğretmenlerin oluşturduğu kadro boşluğunu doldurmayacak, verilen atamanın öğretmen açığını kapatma noktasında da hiçbir etkisi olmayacaktır. Tüm bunlardan hareketle, atama bekleyen 500 bin öğretmenin aklında tek bir soru var: Öğretmenler, onlara en çok ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak?” dedi.

40 bin ek atama yapılması hem öğretmen açığı sorununu bir nebze olsun azaltacak hem de atama bekleyen öğretmenlerimizi rahatlatacağını söyleyen Akkaş ek atamanın zorunlu olduğunu vurguladı.

Ayrıca Akkaş; “Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununun eğitimin en önemli sorunu olduğunu, her zaman ataması yapılmayan öğretmenlerin yanında olacağımızı ifade ediyoruz.” dedi.

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER