SON EKLENENLER

"BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN MODEL OLAMAZ" TARTIŞMASI SENDİKAL ALANA KAYDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un EBA'da ders anlatan Başörtülü öğretmenin öğrencilere kötü örnek olduğu yönündeki açıklamalara sessiz kalmasını eleştiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanının açıklamasına Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Yaşar Şahindoğan tepki gösterdi. Şahindoğan'nın Ali Yalçın'a "Sen kimden yanasın efendi?" sorusuna cevap Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa'dan geldi.
25 Mart 2020 06:23

Şahindoğan: Kimden Yanasın?

Ali Yalçın'ın MEB'e yönelik tepkisine Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Şahindoğan sosyal medyadan hesabı üzerinden cevap verdi. Şahindoğan attığı tweitte Ali Yalçın'ın Bakan Selçuk'a yönelik sözlerine "Sen kimden yanasın efendi??? Kumpasçılardan yana mı? Kumpasın hedefi olan Bakandan yana mı? Ortaya karışık twitler atmışsın da... Anlaşılmadı!!!’’ derken;" şeklinde tepki gösterdi.

 

Kolukısa: Bezirhan mısın? İşgüzar mısın? Hasta mısın?

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’da, "‘’Sahi sen kimsin efendi!? Bakanlığın kendini savunamayacağını düşünen bir bezirgan mı? Durumdan vazife çıkarmaya çalışan bir işgüzar mı? Yoksa, yazılanı anlayamayacak derecede kafası enfekte olmuş bir hasta mı? Zira bizim kim olduğumuz da neye tepki koyduğumuz da çok açık.’’ ifadeleriyle cevap verdi.

Ne olmuştu?

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime başlayan MEB'i  uygulamaya ilişkin bazı Bakan Selçuk'u hedef haline getirmesi üzerine "Mesele Sorunu Konuşmak Değil,Çözüm Üretmektir “Sahiden olur mu” derken gerçekten “sahici” olmuş. COVİD-19 salgını dolayısıyla eğitim askıya alınacak değil ya.Şartlar zorlaşabilir ama kolaylık her zaman vardır.#UzaktanEğitim ve#ebaTV seçeneği için MEB’e teşekkür ediyoruz."sözleriyle Bakan Selçuk'a destek olmuştu.

Ancak MEB'in başörtülü öğretmene hakaret eden Can Atalı'nın tavrına sessiz kalıp, idam edilmiş Başbakan Adnan Mender'in hayatını anlatan çizgi filmi yayınlayanlar hakkında soruşturma açılmasına üzerine Bakan Selçuk'un tavrına tepki göstermişti.

Yalçın kişisel twitter hesabında şu paylaşımda  bulundu:

Anlamıyorum! #CanAtaklı’nın başörtüsü üzerinden ayrıştırıcı diline karşı MEB’in birleştirici bir dille öğretmenine sahip çıkmamasını, 2012’de TRT Okul’da yayınlanan “Kilometre Taşları Adnan Menderes” Çizgi Filminin #EBAtv’de gösterilmesine MEB’in soruşturma açmasını anlamıyorum

 

Milli EĞitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da Adnan Menderes'in hayatının anlatıldığı çizgi filmin gösterilmesi üzerine bunu doğru bulmadığını şu açıklamayla ifade etmişti:

 

KAMU EXPRESS

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER