SON EKLENENLER

BELEDİYELERDE PARTİZANLIK VİRÜSÜ

Pandemi gündemliyle gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına; ‘Pandemi’ gündemli olarak toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda Yetkili Sendika Bem-Bir-Sen adına konuşan Genel Başkan Levent Uslu, bazı belediyelerde sözleşmeli personel olarak çalışırken işsiz, ekmeksiz, sağlık güvencesiz bırakıldığını söyleyerek yapılanları "partizanlık virsü" olarak değerlendirdi.
17 Eylül 2020 07:23

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un pandemi ve pandemi sonrası çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerinin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma gerçekleştirdi.

‘Pandemi’ gündemli olarak toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda Yetkili Sendika Bem-Bir-Sen adına konuşan Genel Başkan Levent Uslu, sözleşmeli personele kadro çağrısını yineledi.

Yerel Yönetimler Hizmet Kolunda 7 yılı aşkın bir süredir kadro verilmediğini ifade eden Uslu, “Bu durum Covid-19 sürecinde daha da büyüyerek bir kriz halini almıştır. Yerel yönetimlerde görev yapan sözleşmeli personel her sene sonu ve her seçim döneminde işini kaybetme kaygısını yaşamakta; birçok sözleşmeli personel de 31 Mart yerel seçimlerinden sonra sözleşmeleri feshedilmesi sebebiyle işini kaybetmiştir. Yerel yönetimlerde sözleşmeli personel 31.03.2019 milat olarak kabul edilerek kadroya alınmalı ve iş güvenceleri biran önce sağlanmalıdır. Partizanlık virüsü ile işlerine son verilen, ekmekleri ile oynanan belediyelerde görevli sözleşmeli personel özellikle son dönemde çalışma hayatının şartlarını zorlaştıran Covıd-19 salgını sebebiyle daha da zor günlerden geçmektedir. Bir kısmı 18 aydır, büyük bir çoğunluğu da 9 ayı aşan uzun bir süredir işsiz, ekmeksiz, sağlık güvencesiz ve iş yokluğunda çaresiz!” dedi.

Sayıları çok az da olsa bütün engelleri aşarak mahkeme kararları ile işlerine geri dönen sözleşmeli personelin baskı ve mobbinge maruz kalarak, asli görevleri yerine hiçbir bilgi ve tecrübesinin olmadığı birimlerde görevlendirildiğini dile getiren Uslu, “Bu görevlendirmelerdeki kötü niyet, kişilik ve mesleki olarak onur kırmak ve sözleşmeli personellerin istifa etmeleri hedeflenmektedir! 31 Mart 2019 yerel yönetim seçimleri sonrasında yaşanan ve 31.12.2019’da zulümde zirve yapan partizan zihniyet yaklaşmakta olan 31.12.2020 tarihinde yine belediyelerde sözleşmeli personelin sözleşmesini yenilememek suretiyle maalesef yeni bir kara gün çalışanlara yaşatacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın misyonu ve vizyonu gereği, “Mutlu Aile, Mutlu Birey, Huzurlu Aile, Güçlü Millet” tamda bunu dile getiriyor, sözleşmeli personele kadro istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Covid-19 salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından yayımlanan genelgelerde Belediye ve Özel İdarelerde kamu görevlilerinin mali haklarında bir kesintiye gidilmemesi gerektiğini belirten Uslu, bu hususun genelgelerde net olarak ifade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

KAMU EXPRESS

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER