SON EKLENENLER

Cami Dernek Başkanının İfadesi ile Atamaya Mahkeme Dur Dedi

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, Diyanet Sen üyesi ile ilgili haksız atama işlemini iptal etti.
14 Mart 2023 12:46

İdareler tarafından soruşturmaya tabi tutulan görevlilerin neredeyse tamamı naklen atamaya maruz kalmaktadır. Oysaki, usule uygun olarak yürütülmeyen bir soruşturmaya dayanarak naklen atama yapılması mümkün değildir.

Bunun son örneği olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, dava dosyasında bulunan soruşturma raporu, raporun eki olan tanık ifade tutanaklarının incelenmesinde, davacı  Diyanet Sen üyesi hakkındaki şikayetlerle ilgili olarak az sayıda kişinin ifadesine başvurulduğu, camii dernek başkanı dışında ifadesi alınan kişilerin davacı üyemiz aleyhine bilgi vermedikleri, iddiaların somut olarak tespit edilemediği, ayrıca bazı kişilerin huzursuzluk yaratanın davacı üyemiz değil dernek başkanının olduğunu belirttikleri gerekçesiyle dava konusu işlemi iptal etmiştir.

Yine mezkur kararda cami cemaatinin üye lehine imza toplaması ve bunu Müftülüğe sunmasının da cemaatle arasında bir sorun olmadığını kanıtladığını, dolayısıyla kişinin görev yerinde kalmasında sakınca olmadığının tespit edildiği belirtilmiştir.

Diyanet-Sen Hukuk Müşaviri Av. Hacı Muharrem Mankır konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Disiplin soruşturmalarının sanki doğal bir sonucu gibi naklen atama yapılması hukuka aykırıdır. Nitekim yapılan soruşturma neticesinde haksızlığa uğrayan birçok kamu görevlisi bulunmaktadır. Bu kişilerin, somut gerekçeler olmadan naklen atamalarının yapılması ayrıca bir mağduriyet daha yaratmaktadır. Hukuk Müşavirliğimiz, bu gibi durumlarda, yasal süreyi kaçırmamış olan üyelerinin haklarını, son yargı merciine kadar titizlikle takip etmektedir. ” ifadelerine yer verdi.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER