SON EKLENENLER

DİSK: Sağlık işçilerinin TİS hakkı Bakanlık tarafından gasp ediliyor

DİSK/Dev Sağlık-İş, yüzde 0,01 oranla baraj altı bırakılmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde tepki gösterdi. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “İşçilerin TİS hakkı gasp ediliyor” dedi.
06 Eylül 2024 13:20

DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan sendika üye sayılarında, Dev Sağlık-İş’in yüzde 0,01 oranla baraj altı bırakılmalarına tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelen DİSK üyesi işçiler burada basın açıklaması yaptı. Sağlık işçilerinin TİS hakkının gasp edildiğini belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Yapılması gereken Çalışma Bakanlığının açıkça bu hatayı düzeltmek için adım atmasıdır. Oturma eyleminin 10. gününde bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan açıklamaya SES MYK üyeleri ve yöneticileri, EMEP Ankara İl Örgütü destek verdi.

Açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Çalışma hayatını düzenleyen, bu ülkenin değerini üretenlerin haklarını korumakla sorumlu Çalışma Bakanlığı'nın kapısında bir adalet mücadelesi veriyoruz. Bu ağır ekonomik tablo karşında ücretlerimizi korumamızın tek bir yolu sendikalı olmak" dedi.

“HATAYI DÜZELTMEK YERİNE SÜRÜNCEMEDE BIRAKMAK İSTİYORLAR”

Dev Sağlık-İş'in engellemelere rağmen barajı aşarak TİS yapma yetkisini ettiğini söyleyen Çerkezoğlu, "İstatistik oyunuyla sendika baraj altında bırakılmak isteniyor. Sendikaya örgütlü işçi sayısı olduğundan düşük gösterilmiş, işçi sayısı artırılmış. İtirazlarımızı yaptık. Üye sayısın 7 bin 400 değil 7 bin 500 üzerinde olduğu resmi kayıtlarda gözüküyor. Çalışma Bakanlığı bu hatayı düzeltmek yerine süreci sürüncemede bırakmak istiyor. Bizi ısrarla mahkemeye yönlendirdiler. İtiraz davası da açtık. Mahkemeye 7 bin 400 kişilik üye listesini gönderdiler. Avukatlarımızın uğraşıyla aldığımız listede gördük ki bu liste 200 kişi eksik. Genel başkan olarak benim üyeliğim dahi yok. Sayın Çalışma Bakanı ile bir toplantı yaptık. Çalışma Genel Müdürü, 'Türksat uydusunda bir problem olmuştu, bazı üyelikler silindi. Birkaç saatlik hataydı. Düzelttik' dedi. Ama yayınlanan istatistiklere baktığımızda eksik listeyi görüyoruz" diye konuştu.

“MÜCADELEYİ SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİZ”

Daha sonra Çerkezoğlu şöyle devam etti: "Her şey açık ve net. Bakanlık bilerek ya da bilmeyerek Dev Sağlık-İş'i baraj altında bırakmıştır. Bir saatlik çalışmayla bakanlığın bu hatayı düzeltmesi bu mümkün ama inatla bu yapılmıyor. Bakanlık ikinci bir belge daha gönderecek mahkemeye İşkolunun iş yeri listesini. Mahkemenin oran hakkında karar vermesi için iki belgeyi değerlendirmesi lazım. Bu nedeniyle TİS masasına oturamıyoruz ve bu 10 bin arkadaşımızın TİS hakkının ihlalidir. Hak ihlali için mahkemeye başvurumuzu yaptık. Burada yapılması gereken Çalışma Bakanlığının açıkça bu hatayı düzeltmek için adım atmasıdır. Bu ülkenin işçisi emekçisi bunu hak etmiyor. Oturma eyleminin 10. gününde bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz."

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER