SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

HAK-İŞ’TEN KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI: ZAMANLAMA VE İÇERİK OLARAK UYGUN DEĞİL

Türk-İş ve DİSK sendikalarına oranla kıdem tazminatında değişikliğe daha sıcak bakan Hak-İş, iktidarın getirmek istediği düzenlemeye karşı çıktı.
13 Temmuz 2020 11:59

HAK-İŞ ve Hizmet-İŞ Genel Başkanı Mahmut Aslan, “Hak-İş olarak kırmızı çizgimiz, kazanılmış haklarımızdan geriye gitmeden yeni hedeflere ulaşmaktır” dedi.

Arslan’ın açıklamalarına göre, Türk-İş ve DİSK’e göre kıdem tazminatında değişikliğe daha sıcak bakan Hak-İş’in de hükümetin getirmek istediği düzenlemeye karşı çıktığı görüldü. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, getirilmek istenilen düzenlemenin “talepleri ile uzaktan yakından alakası” olmadığını belirterek “Bu düzenleme hem yöntem, hem usul, hem de içerik olarak bizim taleplerimizden uzaktır” dedi.

Arslan, hükümetin getirmek istediği kıdem değişikliğinin içeriği hakkında görüşlerini Öz-Petrol-İş Genel Kurulu’nda dile getirdi. Türkiye’nin salgına karşı büyük bir sınav verdiğini belirten Arslan, işini kaybeden, kısa çalışmak zorunda olan, ücretsiz izne çıkarılan veya hâlâ çalışmaya başlayamayan pek çok işçinin sorunları çözüm beklerken, kıdem tazminatı tartışmalarının zamanı olmadığını her platformda söylediklerini anlattı.

'ALELACELE DÜZENLEME DOĞRU DEĞİL'

Cumhurbaşkanı’na doğrudan mesajlarını ilettiklerini ve müdahil olmasını istediklerini belirten Arslan, “Ülkenin bu kadar sorunu varken, bu kadar zor bir süreçten geçerken, kıdem tazminatı gibi toplumun yarıdan fazlasını doğrudan ilgilendiren bir konuda alelacele düzenleme yapılmaya çalışılmasının doğru olmadığını ifade ettik.

Kıdem tazminatı konusu makul bir dönemde taleplerimizi dikkate alan bir şekilde önümüze gelirse bunu konuşmaya ve tartışmaya hazırız. Hak-İş olarak kırmızı çizgimiz, kazanılmış haklarımızdan geriye gitmeden yeni hedeflere ulaşmaktır” diye konuştu.

Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

"Kıdem tazminatında kazanılmış haklardan geriye gidilmeden var olan sorunların giderileceği bir düzenleme istiyoruz. Kıdem tazminatı düzenlemesi, bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme olmalıdır. Sadece örgütlü olanların, toplu iş sözleşmesinden yararlananların, büyük işletmelerde çalışanların değil, tüm emekçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir model istiyoruz. Pandemiden dolayı zor bir süreçten geçtiğimiz şu dönemde, emekçiler salgın süreci sebebiyle yeterince tedirgindir. Kısa çalışmak zorunda kalan, eksik ücret alan işçiler ve ücretsiz izne çıkarılan işçilerin sorunları, işsiz kalan emekçilerin durumu çözüm beklerken, kıdem tazminatı gibi, toplumun yarıdan fazlasını doğrudan ilgilendiren önemli ve hassas bir konu aceleye getirilmemelidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanlarımıza doğrudan mesajlarımızı ilettik. Kıdem tazminatı düzenlemesini şu dönemde zamanlama ve içerik açısından uygun bulmadığımızı HAK-İŞ'e yakışan bir üslupla ifade ettik. İnanıyorum ki, makul itiraz ve önerilerimiz karşılık bulacaktır.

BİRGÜN

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER