SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

İzmir’de zabıta emekçileri baskı ve sürgünlere tepki gösterdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi zabıta emekçileri, iş yerlerinde yaşadıkları karne, mobbing ve sürgün gibi uygulamalara karşı basın açıklaması düzenledi.
29 Mayıs 2024 16:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi zabıta emekçileri, iş yerlerinde yaşadıkları karne, mobbing ve sürgün gibi uygulamalara karşı ve TİS masasının kurulması talebiyle Zabıta Dairesi Başkanlığı Gürçeşme Yerleşkesi’nde basın açıklaması düzenledi. 

Zabıta emekçilerinin “İş yerimizde İş Barışı ve Çalışma Huzuru Yok” başlıklı pankart arkasında bir araya geldiği açıklamada metni İş Yeri Temsilcisi Özge Akman Bayraktar okudu. Öte yandan işten çıkarılan Belediye-İş üyesi İZDOĞA işçisi Umut Taşkale, kendisi ve arkadaşları adına dayanışma ve desteklerini iletti.

TOPLU SÖZLEŞME MASASINA DAVET

Açıklama öncesi konuşma yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “İnsanca bir çalışma ortamı istiyoruz. Ülkede demokrasi tüm kurum ve kuruluşlarda hakim olsun istiyoruz ve iş yerimizde de hakim olsun istiyoruz” diye konuştu.

Toplu sözleşme taslağını hazırlayıp işverene sunduklarını belirten Keleş, “İlk toplantımızı 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirdik. Ancak şimdiye kadar bize bir geri dönüş olmadı. Başkan Cemil Tugay’dan 9 aylık süre içerisindeki 5 ikramiye içerisinden 1 Mayıs ve Ramazan Bayramı ikramiyelerini talep etmiştik. Ancak şimdiye kadar bu konuda da herhangi bir adım atılmamıştır” diyerek, TİS masasının ivedilikle kurulması ve gerekli adımların atılması talebine vurgu yaptı.

“KEYFİ UYGULAMALARIN SON BULSUN”

Basın metnini okuyan Özge Akman Bayraktar, “İş yerimizde iş barışı ve çalışma huzuru yok. Çünkü karne uygulaması, baskı, mobbing ve sürgün var. Çünkü huzursuzluk ve korku imparatorluğu var” dedi. 7/24 esasıyla çalışan zabıta emekçilerinin sahada hem mevzuatla hem de iş yerlerinde sorunlarla karşılaştığını belirten Bayraktar, sorunları ve talepleri ise şöyle sıraladı:

Arkadaşlarımız görev ifa ederken karşılaştıkları hukuki meseleler için Belediye İdaresi avukat desteği sağlamamaktadır. Avukat desteği istiyoruz!

Belediyenin ekonomik durumu bahane edilerek şoför arkadaşlarımızın mesaileri kısıtlandığı zaman işlerin yürümesi için zabıta hizmet araçlarını kullanmak zorunda kalmaktadır. Yeterli sayıda şoför istihdamı istiyoruz!

Dış birimlerde çalışan Zabıta emekçileri, 2,5 ile 3,5 metrekarelik elverişsiz, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını taşımayan birimlerde çalışmak durumunda kalmaktadır. Arkadaşlarımız bu kötü şartlara sahip yerlerde görevini ifa etmekte üstelik tuvalet gibi temel ihtiyaçları dışarıda karşılamak zorunda kalmaktadır. Tüm birimlerde çalışma ve dinlenme ortamlarının iyileştirilmesini istiyoruz.

Kent genelinde mevsimsel olarak etkisini gösteren sel, yangın, deprem vb. afetler sonrasında görev alan arkadaşlarımızın gerekli ekipmanlarının sağlanmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın giyim ve ekipman eksikleri giderilmeli, nitelikleri arttırılmalıdır.

Zabıta emekçilerine karne uygulaması getirilmiş olup arkadaşlarımızın birbirleriyle rekabet etmeleri istenmektedir. Arkadaşlarımız mevzuatlar ile kamuoyu tepkisi arasında ince bir çizgide görev yapmakta ve hakkaniyetli davranmak zorundadır. Dolayısıyla yaptıkları iş rekabete uygun bir iş değildir. İş barışını bozan karne uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımız görev tanımı, sorumluluğu ve eforu belli olmasına rağmen Daire Başkanının ne işle meşgulsün, niçin iş yapmıyorsun gibi sorularına, baskısına, hatta yüksek sesle tepkilerine ve bağırmalarına maruz kalmaktadır. Bu durumların akabinde yer değişikliği diye tabir ettiğimiz sürgün uygulamaları yaşanmaktadır. Bu tavırların son bulmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımıza görev tanımı dışında iş ve sorumluluklar yüklenmektedir. Liyakatsiz ve keyfi bir biçimde görevlendirmeler ve görevden almalar cereyan etmektedir.

Görevde yükselme sınavı dışında tedviren görevlendirmelere son verilmeli, idarenin koltuk değneği yönetici kadrosu oluşması engellenmelidir.

Bu keyfi uygulamaların son bulmasını istiyoruz.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER