SON EKLENENLER

Kadınlardan kadınlara dayanışma paketleri yola çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası harekete geçen Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, bölgedeki kadınlara destek paketi gönderdi.
15 Mart 2023 20:49

Yalçın: Gayretimiz sürecek

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu ve İHH tarafından başlatılan “Kadınlardan Kadınlara Şimdi Dayanışma Vakti. Biz Birlikte Güçlüyüz” kampanyası dâhilinde 71 ildeki kadınlardan gelen destek kolileri TIR’lara yüklenerek deprem bölgesindeki kadınlara gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yardım kolilerinin bir an önce bölgeye ulaşması için hızlı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Binlerce evin yıkıldığı, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve birbirimize destek olarak ayağa kalkmaya çalıştığımız bu önemli süreçte kadınlar her zaman elini taşın altına koydu. Gerektiğinde ekmeğini bölerek paylaştı ve bu tür durumlarda gayretini hiçbir zaman esirgemedi. Çabalarından dolayı ben Memur-Sen Kadınlar Komisyonumuza ve burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yardımların toplanması sırasında kadınların olağanüstü bir gayret sergilediğinin altını çizen Yalçın, şunları söyledi: “Şimdi yola çıkacak TIR’larla beraber sahaya gidecek olan komisyonumuz, bu yardım kolilerinin dağıtılmasında da aktif rol alacak. Sendikacı kadınlar buradan bir meşale yaktılar ve herkesin özeneceği bir işe imza attılar. Teşkilatımızın güçlü ve lider bir kadın kadrosu var. Bu yardım paketlerinin toplanması aşamasında gördüğüm manzara beni oldukça gururlandırdı. Yine bizlerle birlikte çalışan İHH ile geçmişte olduğu gibi bugün de birlikte hareket ettik ve yardımları etkili biçimde bölgeye göndermek için gücümüzü ortaya koyduk. Deprem yaralarının sarılması için gayretimiz sürecek.”

Şahin: Takdir etmemek mümkün değil

İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, yapılan çalışmalar için Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu’na teşekkür ederek, “Memur-Sen, tüm hayırlı işlerde ya önümüzde ya yanımızda oldu. Türkiye genelinde de yoğun bir emek var. Bu emeği takdir etmemek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Aydın: Kampanyamız çığ gibi büyüdü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, her felakette olduğu gibi bugün de ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, “Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren kadınlar, erkekler hep birlikte çalıştı. Bizler bir kadın olarak depremzede kadınların hâlinden daha iyi anladığımız için özel bir paket kampanyası başlatalım dedik. Kampanyamız çığ gibi büyüdü. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen İHH Kadın Kolları’na ve bizlere desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taşçı: Verilen emek kıymetlidir

İHH Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Taşçı ise, kadın depremzedelerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için kadınlardan kadınlara destek başlığı altında bir çalışma başlattıklarını kaydederek, illerdeki gönüllülerin yoğun destek ve katılımıyla gerçekleştirilen proje için verilen emeklerin kıymetli olduğunu dile getirdi.

Edilen duaların ardından TIR’lar yola çıktı.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER