SON EKLENENLER

KAYA:OKULLARA EK BÜTÇE VERİLMELİ ‘ÇERÇEVENİN İÇİ DOLDURULMALIDIR’

EBS İzmir 1 nolu şube 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı İlk Divan Toplantısı Balçovada Gerçekleştirildi.
05 Eylül 2020 15:39

Eğitim çalışanlarının sorunlarına ve 2020-21 Eğitim-Öğretim yılına değinen Şube Başkanı Ali Kaya, “Salgınla mücadele sürecinde eğitim çalışanlarımızla birlikte Vefa Sosyal Destek grupları başta olmak üzere, kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette fedakârlık göstererek görev aldık. Girdiğimiz yeni eğitim-öğretim süreci itibariyle uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesi planlanmaktadır. Bu süreçte eğitim çalışanlarımız kendilerine her zamankinden daha fazla sorumluluk düştüğünün bilincindedirler. Fakat son dönemlerde eğitim çalışanlarımıza ve yöneticilerimize asli görevlerinin dışındaki verilen ek görevler sürecin yönetimi açısından sıkıntılar doğurmakta ve çalışanlarımızın motivasyonlarını olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu konuda il genelinde çalışmalarımız ve istişarelerimiz devam etmektedir. Okullarda sağlıklı bir eğitim ortamının oluşturulması için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Başta Genel Merkezimiz olmak üzere bu konuyu da her alanda ısrarla tekrarlıyoruz ve ‘Çerçevenin içi doldurulmalıdır’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında imzalanan mutabakatlara da değinen Kaya  “Yıllardır sürdürdüğümüz yetkimizi bu yılda devam ettirdik. Sendikamız tabii ki sadece İzmir’de değil Türkiye genelinde 80 ilde yetkiyi perçinlemiş durumdadır. Bu başarının temelini gayretlerimiz, kazanımlarımız, kültürel ve sosyal olarak yaptığımız çalışmalar ve eğitim çalışanlarıyla birlikte yürüyüşümüz oluşturuyor. Yetkide emeği olan sizlere, ilçe yönetimlerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlıklı ve huzurlu bir sene geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda söz alan İlçe Temsilcileri teşkilatın beklentilerini ve son dönemde yaşanan sorunlar olan İlçe emri talebi, Tayin ve Tayin iptali talebi, İkinci il dışı talebi, Mazerete binaen il dışı tayin iptali taleplerini dile getirdiler. 

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Emine Şatır, “Eğitim çalışanlarının yarıdan fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Bu yüzden kadın çalışanlarımızın sendikal alanda daha çok var olabilmesi için örgütlü gücümüzü büyütmek zorundayız. Şu anda sahada kadınlar komisyonu olarak sendikacı kadın sayısını arttırmak, temsilde sorumluluk almak, teşkilatlanmada kadın oranını arttırmak önceliklerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Tuncay Küçükdanacı, “Geçtiğimiz yıl başarıyla sürdürdüğümüz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projemize bu yıl uzaktan okumalarla devam etmeyi planlıyoruz. Uzaktan eğitim sürecini daha verimli hale getirmeyi planlıyor ve geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla katılım sağlanmasını bekliyoruz. Bir diğer planımız ise Akademik Düşünce ve Eğitim Merkezleri’nin (ADEM Toplulukları) teşkilatlanma çalışmalarını üniversitelerimizde hızlandırmaktır. Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ADEM teşkilatlarımızı oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER