SON EKLENENLER

ÖĞRETİCİ: EĞİTİM ÇALIŞANLARINI KORUYACAK YASAL TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Muğla Milas’ta kalabalık bir grubun canlı ders esnasında bir öğretmenimizi ve ailesini darp etmesi üzerine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ yaptığı açıklamada öğretmenimize ve ailesine yapılan şiddeti kınarken yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade etti. İşte açıklamalar:
25 Şubat 2021 13:05

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni canlı ders esnasında eşi, annesi ve kız kardeşi ile birlikte kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğradı. Muşta ve sopalarla saldıranlar ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmış.

Nesiller yetiştiren mesleğimiz şiddeti değil; saygınlığı, sevgiyi hak ediyor. Ancak şiddete maruz kalan, darp edilen ve maalesef öldürülen eğitimcilerimiz gün geçtikçe artıyor. MEB başta olmak üzere tüm yetkililer eğitim çalışanlarına şiddetin üzerine eğilmeli, bu tür şiddetlere yönelik gerekli ağır ve caydırıcı cezalar verilerek bu şiddetin önüne geçilmelidir. Şiddete maruz kalan öğretmenimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

sendikahaberleri.net
Bu haberin tüm hakları sendikahaberleri.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER