SÜRMANŞET HABERLER

ÖĞRETİCİ: MÜLAKAT TAMAMEN KALDIRILMALIDIR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ öğretmen atamalarında yapılacak olan mülakat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;
13 Eylül 2023 20:12

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN katıldığı bir canlı yayında yeni atanacak öğretmenlere mülakat yapacaklarını ve mülakat sistemini değiştirerek herkes için 45 dakika zaman ayırarak öğretmenlik yeterliliklerini ölçeceklerini ifade etti.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Sayın Cumhurbaşkanı seçimden sonra kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılacağını söylemiştir.

İkincisi ise eğitim fakültelerinden mezun olarak ÖĞRETMENLİK diplomasını alan herkes ÖĞRETMENLİK yeterliliğine sahiptir. KPSS'den yüksek puan almasına rağmen daha az puan alanların atanabileceği bir uygulama şimdiye kadar olduğu gibi yine sorun çıkarır, haksızlığa neden olur.

En az dört sene eğitim fakültesinde yetişip başarı ile mezun olanları 45 dakikalık bir mülakata alarak daha düşük puanlıların önünü açabilecek olmak kabul edilemez!

Mülakat tamamen kaldırılmalıdır.