SON EKLENENLER

ÖĞRETİCİ: YÖNETİCİ ATAMALARINDA SÖZLÜ SINAV TAMAMEN KALDIRILMALIDIR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ MEB yönetici görevlendirmeleri ve sözlü sınav ile ilgili açıklamalarda bulundu
22 Haziran 2021 13:39

. Açıklamaları şöyle;

14.03.2021 tarihinde yapılan EKYS (Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı) sonuçları açıklanmıştı. Bilindiği gibi sınavdan yaklaşık bir ay önce Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, yazılı sınav oranı%80’den%50’ye indirilirken sözlü sınav oranı ise aynen korunmuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak EHLİYET ve LİYAKATTEN uzak olan, sözlü sınav uygulamasından vazgeçmeyen yönetmeliği yargıya taşımıştık. Her ne kadar son iki yıldır sözlü sınavlarda yazılı sınav puanının aynısı verilmiş olup bu sene için de aynı puanın verileceği söylense de geçmiş alışkanlıkları olarak bundan nemalananlar bulunmaktadır.

Yönetici görevlendirmelerinde kırmızı çizgimiz olan sözlü sınav tamamen kaldırılmalı, eğitimde ilk düğme olan yönetici atamaları ehliyet ve liyakate uygun olarak yapılmalıdır.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

sendikahaberleri.net
Bu haberin tüm hakları sendikahaberleri.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER