SON EKLENENLER

Patronun kurnazlığına sendikadan tepki!

Ücretsiz izin uygulaması, sendikal örgütlenmeyi engellemenin yeni aracı oldu…
12 Şubat 2021 10:16

İşten atmalar yasaklanınca sendikal örgütlenmeyi engellemenin yeni aracı ücretsiz izin uygulaması oldu. Uşak’ta bir tekstil fabrikasında Öz İplik-İş Sendikası’na üye olan 40 işçi, işveren tarafından ücretsiz izne çıkartıldı. Sendika ise yapılan bu kurnazlığa tepki göstererek, konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Türkiye’de sendikaya üye olan işçiler, işveren tarafından kapı önüne konması haberlerine alışkın. Ancak pandemi nedeniyle işten çıkarmaların yasaklandığı bu dönemde işveren, sendikal örgütlenmenin önünü kesmek için yeni bir yol buldu. Bu yol ise yine pandemi ile birlikte çalışma hayatının gündemine giren ücretsiz izin uygulaması oldu.

SENDİKAYA ÜYE OLAN 40 İŞÇİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTILDI

Pandemi sürecinde birçok işyerinde sendikaya üye olan işçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına son örnek ise Uşak’ta yaşandı. Bir tekstil fabrikasında çalışan ve anayasal haklarını kullanarak Öz İplik-İş’e üye olan 40 işçi, ülkenin içine girdiği ekonomik darboğaz ortamında ücretsiz izne çıkartılarak işveren tarafından günlük 39 liraya mahkûm edildi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ücretsiz izin uygulamasını istismar eden işverene sendikadan da tepki geldi. Öz İplik-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, işverene diyalog çağrısında bulunularak, konunun takipçisi olunarak her platformda dile getirileceği kaydedildi.

MİLLİ GAZETE

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER