SON EKLENENLER

Sendikalaşan işçiler işten atıldı, mesai arkadaşları iş bıraktı

Çatalca Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş’te örgütlenen 13 işçi işten çıkarıldı. Sendikalı işçilerin işten atılmasına tepki gösteren işçiler iş bıraktı.
23 Temmuz 2024 18:32

İstanbul Çatalca’da bulunan 354 işçinin çalıştığı işlenmiş gıda üretimi yapan Polonez fabrikasında sendikalaşma mücadelesi veren işçilerden 13’ü işten atıldı. Mesai arkadaşlarının Tek Gıda-İş’te örgütlendikleri gerekçesiyle işten atılmasına tepki gösteren işçiler iş bıraktı. 6 gündür fabrika önünde işten atılan işçiler direnişini sürdürürken, içerideki işçiler de sabah bir saat çalışıp iş bırakarak atılan işçilere destek oluyor. 

İŞÇİLER DİRENİŞE GEÇİNCE PATRON İDARİ TATİL İLAN ETMİŞTİ

İşçilerin işten atılmasının duyulması üzerine içerideki işçiler iş bırakınca Polonez patronu haftasonunu idari tatil ilan etmiş ve eylemi böylelikle engellemeye çalışmıştı. Patronun tepkileri yatıştırmak üzere aldığı tatil kararına rağmen işten atılan işçiler iş başı yaptıkları gün bir saat çalışıp sonrasında işi durdurma eylemlerine devam etti. İşten atılan 13 işçi ise ise fabrika önünde bekleyişini sürdürüyor. 

"MÜCADELE SÜRECEK"

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu sabah saatlerinde işçilerin bir saat çalışıp ardından iş bırakmayı sürdürdüğünü ve bu mücadelenin devam edeceğini duyururken Evrensel’e şöyle konuştu: “İşçiler asgari ücretle çalışıyor, biz işçilerin hakkı için sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz, buradayız!” dedi. 

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER