SON EKLENENLER

TİS süreci devam eden işçiler: Sefalet ücreti istemiyoruz!

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlendiği Portakal Plastik'te, TİS görüşmeleri devam ediyor. Tarafların ücret ve ikramiyede anlaşamaması üzerine işçiler, "Sefalet ücreti istemiyoruz" dedi.
15 Mart 2023 18:37

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlendiği Portakal Plastik'te toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Birçok maddenin üzerinde anlaşan taraflar, ücret ve ikramiye konusunda bir anlaşmaya varamadı. İşçiler ise taleplerinin karşılanması için vardiya giriş çıkışlarında slogan attı: "Sefalet ücreti istemiyoruz"

"Direne direne kazanacağız", "Patron şaşırma sabrımızı taşırma", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atan Portakal Plastik işçileri, taleplerinin karşılanmasını istiyor. Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde birçok konuda anlaşan sendika ve patron temsilcileri, ücret ve ikramiye konusunda anlaşmaya varamadı. En düşük ücretin 11 bin seviyesine çıkarılacağı TİS ile, kıdeme göre kimi işçiler 17-18 bin dolaylarında ücret alabilecek. Ama işçiler maaş ücretlerinin yanı sıra 2 ikramiye istiyor. 1 ikramiye vermek isteyen patronun "2 ikramiye verirsem ücretleri düşürürüm" dediği öğrenildi. Buna karşı çıkan işçiler ise maaş ücretlerinin bu seviyede kalmasını, 2 ikramiyede de kararlı olduklarını söyledi.

Ücret ve ikramiye konusunda endikaya 3 ayrı teklif sunan patron, bunun değerlendirilmesini ve önümüzdeki hafta yapılacak TİS toplantısına öyle gelinmesini istedi. Sendika teklifleri işçilerle paylaştı, işçiler de taleplerinin kabul edilmesi için vardiya giriş çıkışlarında eylem yaptı.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER