SON EKLENENLER

Yetki tartışması devam ediyor

Sendikalar arasındaki yetki tartışması devam ediyor. Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “MEB Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde şu anda tek yetkili sendika Eğitim-İş’tir” dedi
06 Haziran 2023 15:31

TÜRK Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, sendikal faaliyetlerini anlattığı “Okullarda en çok üyeye sahip olan sendika, o okuldaki yetkili sendikadır. Yetkili sendika karmaşası ile karşı karşıya kaldık” açıklamasına Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar’dan cevap geldi. Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre Başkan Acar, eğitim sendikaları arasında ortaya çıkan yetki tartışmalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Acar, konuyla ilgili, “MEB Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde şu anda tek yetkili sendika Eğitim-İş’tir. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz hafta belgelerle birlikte bir basın açıklamamız olmuştu. Buna rağmen Başkan Öztürk’ün yaptığı açıklamaya baktığımızda açıklamaları kısmen doğru olsa da eksiktir” ifadelerini kullandı.

YETKİ BİZDE
Eğitim-İş’in Antalya’nın tamamında yetkili olduğuna dikkat çeken Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Antalya Milli Eğitim tamamında tartışmasız şekilde tek yetkili sendika bizim sendikadır. Buna rağmen Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda bir algı ve dezenformasyon yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Başkan Öztürk’ün açıklamaları doğrudur; fakat eksik ve yanlıdır. Antalya’daki okulların çoğuna baktığımızda üye bakımından sendikamız önde geliyor. İl Milli Eğitim, Eğitim-İş imzaladığı ‘yetki anlaşması’ hepsini kapsamaktadır. Sayın Öztürk’ün açıklamalarında bu bilgiye yer verilmemektedir” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. Başkan Acar, yetki tartışmalarının eğitim camiasında zaman kaybına yol açtığını ve bu durumun öğrencilerin eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini de belirtti. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve eğitim sisteminin geleceği için sendikaların ortak bir çözüm bulmalarının önemli olduğunu ve sendikalarının eğitim sistemine katkı sağlamalarının önemine vurgu yaptı. Acar, yetki tartışmalarının sektördeki sorunların çözümünü geciktirdiğini ifade etti.

Kaynak:Antalya express

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER