SON EKLENENLER

YETKİMİZ BASKI VE TEHDİTLE ELİMİZDEN ALINDI!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit belediyesi şirketi Bekaş A.Ş yetkisinin Genel-İş sendikasına geçmesi ile ilgili açıklamada bulundu.
06 Temmuz 2020 06:19

Ersoy; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra İzmit belediyesinde yaşanan yönetim değişikliği ile CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet seçimi kazanmış ve belediye başkanı olmuştu. Hürriyet, belediye başkanı olduktan hemen sonra İzmit Belediyesi’nde çalışan memurlara baskı uygulanarak yandaş sendikaya geçmek zorunda bırakılmış, sonrada işçiler üstünde sendika değiştirme baskısı kurularak yine kendilerine yandaş, ayni partide siyaset yaptıkları hatta il kongresinde hangi adayın listesine girmesi gerektiğinin talimatını alan ve gereğini yerine getiren bir sendikaya, üyeleri zorla geçirilmek istenmiştir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Üyelerimizin direnişi, sendikamızın sahada mücadelesi ile işyerlerinde başarısız olanlar, örgütlenmeyi işverene havale etmiş, işçilerimize sendika değiştirme baskısı yapılıp işten çıkarılma ile tehdit edilerek sendikamızdan zorla istifa ettirilmişlerdir. İşverenin kendi görevlendirdiği amirler fiilen bu görevi üstlenmişler ve işçileri bizzat tehdit ederek üyelikler yapmışlardır. Bu amirlerle ilgili Kocaeli adliyesinde yapmış olduğumuz suç duyurusu adli makamlarca yürütülmektedir.

MESAİ ÜCRETLERİ BİLE VERİLMEDİ

İzmit yönetiminin sendika değiştirme baskısının asıl nedeni, önce işçilerin sendikamızla olan bağları koparılarak, işçilerin savunmasız bırakılması, daha sonra sistematik bir şekilde işten atılması akabinde kendi partililerine iş alanı açmaktı, bügüne kadar İzmit Belediyesi’nden bu şekilde işten çıkarılanların sayısı 150’ye ulaşmıştır. Bir diğer sebebi ise her fırsatta sn başkana hatırlattığımız ve fevkalade rahatsız olduğu seçimlerde işçilere verdiği 630 TL zam sözüdür. Ne yazık ki sn Başkan bırakın işçilere verdiği zam sözünü, 2 senedir temizlik işleri müdürlüğünde çalışan 400 işçinin yapmış olduğu mesai ücretlerini bile vermemektedir. Bu konuda çalışma bakanlığına yapmış olduğumuz müracaat değerlendirilmiş ancak pandemi nedeni ile iş yerine yapılacak teftiş gecikmiştir. İzmit Belediyesi bütün bu olumsuzluklar için bizim yaptığımız mücadele ortadayken, işçilerin çoğunluğunun zorla üye yaptırıldığı Genel-İş sendikasının en ufak bir tepki vermemesi, İzmit Belediye yönetiminin ideolojik saplantılarının yanında neden sendikamızı tasviye ettiğini anlamak için yeterli olduğuna inanıyoruz.

SİYASETTE 5 YIL ÇABUK GEÇER

İzmit Belediyesi işçisini üzen ve hayal kırıklığı yaşamalarına neden olan, seçimden önce başkanın söylemleriyle, milletvekili yaptığı dönemde işçilerin yanında duran, onları savunuyor görünen belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e verdikleri oy dur. Meclis kürsüsünden iktidara, işçi çıkarmaları, sendikal baskılar, anti demokratik uygulamalar için söylediği ne varsa, İzmit Belediye başkanı olur olmaz, bizzat kendisi yapmıştır. Demokrasiden dem vuran sn Başkan yetkili olduğumuz belediyede sendikamız ile bir kez dahi görüşmemiş, kendisi gibi düşünmeyen, aynı ideolojiye inanmayanları yok saymıştır. Kocaeli işçisi kendisini tanımış, yapmış olduğu algıları bizzat yaşayarak öğrenmiştir. Ancak sn başkanın ve avanelerinin unuttuğu siyasette 5 yılın çabuk geçtiğidir.”dedi.

Kaynak:bugunkocaeli.com.tr

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER