KAMU İŞÇİLERİNİN 2020 ZAM ORANI BELLİ OLDU!

Kamuda çalışan binlerce işçinin merakla beklediği 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak olan zam oranları netleşti.
06 Mart 2020 20:19

Buna göre, enflasyon farkı ile birlikte kamu işçilerine yüzde 4.95 zam verilecek. TEZ-KOPP-Sendikası, kamuda çalışan binlerce işçinin ücretlerine Mart ayından itibaren yapılacak zam oranlarını kamu kurumlarına bildirdi. Sendikadan gönderilen yazıda, sendika ile Kamu İşverenleri Sendikası arasında 1 Mart 2019-28 Şubat 2021 yürürlük tarihli toplu iş sözleşmesinin 20 Eylülk 2019 tarihinde imzalandığı ve kamu işçilerinin ücretlerinin bu sözleşmeye göre belirlendiği vurgulandı.

İlgili yazıda, söz konusu sözleşme gereğince 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 3 oranında zam yapılacağı vurgulandı. Aynı yazıda, ancak geriye dönük işçiler açısından bir enflasyon farkı oluştuğu da kaydedildi. Buna göre, kamu işçileri için yüzde 1.95 oranında enflasyon farkı oluştu.

Yüzde 3 oranındaki toplu sözleşme zammı ile birlikte, işçilere 1 Mart'tan itibaren yapılacak zam oranı yüzde 4.95 oldu.
İşte sendikanın zamla ilgili yazısı:

SGKREHBERİ