SON EKLENENLER

Kültür Memur Sen'den Toplu Sözleşme kazanımının uygulanmasını engelleyen yönergeye dava

Kültür Memur Sen, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Toplu Sözleşme kazanımının uygulanmasını engelleyen Yönergesine dava açtı.
03 Nisan 2024 22:22

Kültür Memur Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak, her geçen gün kamu görevlilerinin haklarının iyileştirilmesi ve daha ileriye götürülmesi için gayret içerisinde iken; aynı zamanda kazanımların da korunması ve doğru şekilde uygulanması için saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine bu kapsamda yapılan saha çalışmaları sırasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Salon ve Sahne Tahsisi Yönergesi yayımlamış ve yapılan incelemeler sırasında ilgili Yönerge’de 03.09.2023 tarih ve 32298 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlük tarihi 01.01.2024 ve 31.12.2025 tarihleri arası olan 7. Dönem Toplu Sözleşme’ye aykırılıklar tespit edilmiştir. Şöyle ki; ilgili Yönerge’nin “Genel Müdürlüğün Sorumlulukları” başlıklı 7. maddesinin 6. fıkrası; “Tahsisi yapılan salon ve sahnede görevlendirilen personele Genel Müdürlük tarafından hiçbir şekilde ödeme yapılmaz.” ifadesini içermektedir. Bu hüküm 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme’nin Kültür ve Sanat Hizmet Koluna İlişkin Altıncı Bölüm’ünde yer alan “Tahsislerde Fazla Çalışma Ücreti” başlıklı 21. maddesine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Üyelerimizin ve kamu görevlilerinin görevlerini yerine getirirken daha iyi şartlarda çalışmalarını ve hak ettiklerini doğru şekilde elde edebilmelerini temin amaçlı çalışmalarını yaptığımız müzakereler sonucunda imzalanan ve sosyal ve mali haklar açısından kamu görevlileri için kazanımlar içeren Toplu Sözleşme’nin dikkate alınmaması suretiyle hazırlanan Yönergenin hukuken geçerliliği sorgulanmalıdır. Bu kapsamda yönergeye 31.01.2024 tarihli 130 sayılı yazımızla gerekli düzenlenmenin yapılmasını istememize rağmen düzenleme yapılmaması nedeniyle Danıştay 12. Daire Başkanlığı’ nın 2024/2074 esas sayılı dosyası ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Salon ve Sahne Tahsisi Yönergesi’ nin Toplu Sözleşme hükmünü aykırı maddesinin iptali için dava açılmıştır.

Kurulduğu günden bu yana üyeleri ve kamu görevlileri için özveri ve gayret ile çalışmalarını sürdüren Kültür Memur-Sen olarak, şimdiye kadar yaptığımız gibi, hem yeni kazanımlar elde etmek hem de mevcut kazanımların korunması için gerekli olan her türlü idari ve hukuki süreci sonuna kadar götüreceğimizi değerli üyelerimizin ve kamu görevlilerinin dikkatlerine sunmak isteriz.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER