SON EKLENENLER

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına başlıyor

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor." dedi.
06 Haziran 2023 20:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından açıkladığı yeni kabine, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı 4 saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

"Enflasyonu tek haneye indireceğiz"

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız. Son dönemde açıklanan verileri öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Seçimlerin istikrarden yana sonuçlanması ekonomimize güveni artırmıştır. Enflasyonu, nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Depremin yaralarının sarılması ana gündem maddemizdir. 319 bini ilk bir senede olmak üzere 650 bin konut yaparak depremzedeleri yuvalarıyla buluşturacağız.

Deprem bölgemizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Büyümeden taviz vermeden Türk ekonomimizi daha da güçlendireceğiz.

Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Ekmeklik buğdayda ton başına 8250 lira, arpada ise 7000 lira olarak kararlaştırdık. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için 1000 lira, arpa için 500 lira destek verilecek.

Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

MEMURLAR.NET

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER