SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

BES üyelerinden tasarruf paketine tepki: Servis hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri tasarruf paketi kapsamında personel servislerinin kaldırılmasına karşı SGK önünde basın açıklaması yaptı. Emekçiler servis haklarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.
29 Mayıs 2024 16:45

Büro Emekçileri Sendikası (BES), tasarruf tedbirleri genelgesine istinaden servislerine kaldırılmasına karşı SGK önünde açıklamada bulundu. Açıklamada, “Biz büro emekçileri olarak yaşanan ekonomik krizin sebebi değil mağdurlarıyız. Artık Söz emekçide. Servis, yol, yemek hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” denildi.

SGK önünde yapılan açıklamada konuşan BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, “Açıklanan kamuda tasarruf paketi değil, mücadeleyle kazandığımız haklarımızın ortadan kaldırılmasıdır. Söz de Kamuda tasarruf yapacağız kandırmacasıyla; personel servisi, fazla mesai ücreti gibi kazanılmış hakların gasbedilmesi, ücretlerinin performansa göre belirlenerek ücret artışlarının baskılanması, taban maaşın düşük tutulması, 3 yıl boyunca kamuya personel alımını emekli olanlarla sınırlama, temizlik, bakım vb. yardımcı hizmet ve teknik destek personeli istihdamının durdurularak mevcut personelin iş yükünü artırmak, performans, kota, angarya vb. uygulamaları yaygınlaştırma, kamuda güvenceli istihdam yerine sözleşmeli güvencesiz istihdamın geliştirilmesi, zaten yetersiz olan kamu yatırımlarını daha da azaltma; var olan kamu sosyal tesisleri ve lojmanların satılması, bizlerin de hizmet aldığı kamu hizmetlerinin daha fazla piyasaya açılarak tasfiye edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Emekçilerin haklarına sahip çıkmazsa İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde servislerin kaldırılacağının kesinleştiğini belirten Erdoğan, “Biz büro emekçileri olarak yaşanan ekonomik krizin sebebi değil mağdurlarıyız. Artık Söz emekçide. Servis, yol, yemek hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm emekçilere kira yardımı yapılsın, her işyerine kreş ve emzirme odaları açılsın. Seyyanen ödeme dahil tüm ek ödemeler temel ücrete yansıtılsın. Yüksek gelir grupları için servet vergisi getirilmesini, yoksulluk sınırındaki ücretlerden alınan gelir vergisi oranını yüzde 10’a indirilsin. 3600 ek gösterge tüm emekçilere verilsin, 2008 Ekim sonrası işe giren emekçileri kapsayan adil bir ek gösterge sistemi yapılsın. Mülakat kaldırılsın, kamuda liyakat tesis edilsin. Ekonomik kayıplarımızı telafi edecek bir Toplu İş Sözleşmesi için grev hakkını içeren gerçek bir sendika yasası yapılsın” diye konuştu.

"ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANALIM"

Erdoğan, “Ekonomik kayıplarımız ortadan kaldırılması ve bu ekonomik krizi yaratanların; krizin bedelini ödemesi için tüm emekçileri 13 Haziran’da işyerlerinden alanlara çıkmaya üretimden gelen gücümüzü kullanmaya çağırıyoruz” dedi. 

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER