SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Eğitim Sen grevdeki Purmo işçilerini ziyaret etti

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Purmo Group metal fabrikasında bir ayı aşkın süredir grevde olan işçileri Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube temsilcileri ziyaret etti.
07 Haziran 2024 15:04

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Yürütme Kurulu ve üyeleri, Kemalpaşa'da bulunan Purmo Group metal fabrikasında DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasına üye işçileri fabrika önündeki grev çadırında ziyaret etti.

Destek ve dayanışma amaçlı gerçekleşen ziyarette iş yeri temsilcisi Muhammet Hastürk ve üyeler, tam bir aydır grevde olduklarını, asgari ücretin çok az üstünde ücretle çalıştıklarını, fabrikada 90 işçinin çalıştığını ve patronun insanca yaşayacak bir orandaki ücret taleplerini kabul etmediğini, patronun da işçilerin kabul edebileceği bir teklifte bulunmadığını ve işçilerin oybirliği kararıyla 79 işçi olarak greve çıktıklarını ifade etti.

Kamuoyu nezdinde çok destek görmediklerini ve grevlerinin basında çok az haber olduğunu ifade eden işçiler, Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube olarak destek ve dayanışma ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini ve teşekkürlerini sundu.

Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Yürütme Kurulu ve üyeleri adına şube başkanı İsmail Akyol ise PURMO GRUP işçilerinin grevlerinin kazanımla sonuçlanması ve başarıya ulaşmasının hem kendileri hem de sendikal mücadele açısından çok önemli olduğunu belirtti. Eğitim Sen olarak İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerine grevlerini taşıyacaklarını ve gündem yapmak için gerekli destek ve dayanışmayı sergileyeceklerini ifade etti. Sendikal mücadele ve grevin kazanımla sonuçlanması için yapılması gerekenlerin konuşulduğu sohbet sonrası Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Yürütme Kurulu ve üyeleri grevdeki işçilere başarı dileklerini ileterek grev çadırından ayrıldı.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER