SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Filistin meselesi konusunda Eğitim Bir Sen Şubesinden ''zil sesi'' eylemi furyası

Eğitim Bir Sen Van Şubesi, Filistin'deki vahşet meselesi başlar başlamaz pek çok anlamda eylemsel ve boykotsal etkinlikler düzenledi.
06 Şubat 2024 16:28

Gerek saha yürüyüşleri gerek basın açıklamaları ve farkındalık etkinlikleri düzenleyen Şube, bu anlamda yeni bir eylem furyasına imza attı.

Eğitim Bir Sen Şubesi, tüm Dünya'da simge haline gelen Filistin dansı ve bu dansla ilgili geliştirilen müziği telefonlarına zil sesi yapmaya karar verdiler.

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

 Uca şunları söyledi:

''116 gündür Filistin'de bir vahşet yaşanıyor. İsrail vahşetine karşı 7 Ekim'den bu yana tüm Dünya'da çeşitli tepkiler var. Özellikle ülkemizde de zaman zaman yürüyüşler düzenleniyor. Filistin'e destek noktasında etkinlikler yapılıyor. Boykotlara çağrılar yapılıyor. Ve bir çok alanda özellikle tiyatral alanda da yine o vahşeti sergileme noktasında Filistin halkına çok ciddi destekler oluyor. İsrail halkına da bu anlamda çok ciddi tepkiler veriliyor.

''FİLİSTİN DANSIYLA İLGİLİ BİR MÜZİK GELİŞTİRİLDİ''

Bizler de eğitim camiası olarak bu etkinliklerin tamamında rol aldık. Gerek yürüyüşlere katıldık gerekse tiyatral etkinliklerde bizzat roller aldık. Boykot çalışmalarında da yer aldık. Halkımızı boykota davet ettik. Tabi Filistin davasını orada yaşanan insaNlık dramını ve soykırımını sürekli gündemde tutmak gerekiyor. Bu minvalde bizler de eğitim camiası olarak özellikle Filistin İle özdeşleşmiş olan Filistin için bir simge haline gelmiş olan bir dans var biliyorsunuz. Tüm Dünya artık bu dansı biliyor ve Filistinli olmayan Dünya halkları da artık Filistin'e destek olmak için o dansla birlikte ciddi anlamda İsrail'e tepkisini gösteriyor. Bu dansla ilgili de bir müzik geliştirildi. Bu müzik artık tüm Dünya'da söylenmeye başlandı. Çeşitli noktalarda dile getirilmeye, simge haline getirilmeye çalışıldı.

''BU MÜZİĞİ EYLEM AMAÇLI ZİL SESİ YAPMAYA KARAR VERDİK.''

Dolayısıyla bizler de Filistin davasının farkındalığını oluşturmak ve sürekli hale getirmek için bu müziği telefonlarımıza zil sesi yapmaya karar verdik. Bu tabi yerel düzeyde yapılan bir çalışma ama eminiz ki bu zil sesinin bütün Türkiye'de belki Dünya'nın bir çok noktasına ulaşacak şekilde herkesin telefonlarındaki zil sesini bu şekilde uygulayacağını umuyoruz.

''BUNUN FURYAYA DÖNÜŞECEĞİNİ UMUYORUZ.''

Çok ciddi ve çok güzel bir farkındalık oluşturacak tabi eminiz artık herkesin evinde herkesin iş yerinde sokakta bu zil sesiyle beraber Filistin halkına ciddi anlamda bir destek oluşturacağını bunun bir furyaya dönüşeceğini ve bu furya neticesinde de Filistin davasının herkese çok hızlı bir şekilde yayılacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bu fikri ortaya atan kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün herkesi bu müziği ses tonu noktasında uygulayacağını umuyoruz. Ve herkesi bu çağrıya davet ediyoruz.''

İşte o müzik:

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER