SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Hak İş'ten belediye başkanlarına çağrı: İşçiyle uğraşmayın

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı HAK-İŞ Genel Merkezi’nde ağırladı.
22 Nisan 2024 18:42

“1 Mayıs’ta Taleplerimizi Meydanlardan Haykıracağız”

Genel Başkan Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin HAK-İŞ'i ziyaretinde, Çalışma Meclisi'nin uzun yıllardır toplanmadığını belirterek, 13. Çalışma Meclisi'nin 29-30 Nisan'da düzenlenmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Ekonomik ve Sosyal Konsey'in de en kısa zamanda toplanmasını istediklerini ifade eden Arslan, "Çalışma Meclisi toplantısının gündemi bize ulaştı. Gerek akademisyen, gerek sendikacı arkadaşlarımızın desteği, toplantıya katkı vereceğiz." dedi.

Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kocaeli'nde kutlayacaklarını anımsatan Arslan, "1 Mayıs etkinliklerimizi kaosa, tartışmalara, gerginliklere, emniyet güçleriyle gerginliklerin yaşanmasına kurban edemeyiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emekçilerin taleplerinin yüksek sesle konuşulduğu, itiraz ve eleştirilerde bulunduğu önemli bir gün. Bu nedenle olası gerginlikler, 1 Mayıs'taki vereceğimiz mesajlara mani olacaktır. Bu yıl 1 Mayıs'ta alanlarda, özellikle son dönemde karşılaştığımız ekonomik zorluklar, ek protokoller, toplu sözleşmelerimizde ek zam taleplerimiz, asgari ücret, yine Kamu Çerçeve Protokolünün yerel yönetimlerde uygulanmamasından kaynaklı zorluğumuz, geçici mevsimlik işçilerin özellikle Çaykur'daki durumunu gündeme getireceğiz” dedi. 

Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında emekçilerin yaşadığı sorunlara değinen Arslan, “Bütün bu sorunlar var ama biz ülkemizin potansiyeline güveniyoruz. Bu ülkenin enerjisine, potansiyeline ve gücüne güveniyoruz. Bu zorlukların geçici olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin bu zorlukları aşabilecek bir iradesinin olduğunu, bu sorunlarla baş edebileceğimiz bir iradenin olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

"Hem yasal haklarımızı kullanacağız hem de buna itiraz edeceğiz"

Arslan, 31 Mart seçimlerinin sona erdiğine ve seçilen belediye başkanlarının görevlerine başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“2019 yılındaki yerel yönetim seçimlerinden sonra Konfederasyonumuza bağlı sendikalardan 50 bin üye istifa ettirilmişti. 15 bin civarında üyemiz de işini kaybetmişti. Uzun mücadeleler ve eylemler yürüttük. Yeni dönemde aynı tablonun yaşanmasını istemiyoruz. Evet, siyasi kadrolar millet iradesiyle seçilmiştir. Saygımız var. Milletin iradesine saygı göstereceğiz. Seçilen belediye başkanlarımıza biz de başarılar diliyoruz. Bütün belediye başkanlarımızın suhuletle davranmasını, çalışanların işiyle uğraşmamalarını, belediyelerin daha büyük sorunlarını çözmek için uğraşmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda tabii ki işten çıkarmalar geliyor şu anda bize yavaş yavaş. Bunlarla ilgili hem yasal haklarımızı kullanacağız hem de gerekirse sahada eylemlerimizle buna itiraz edeceğiz” diye konuştu. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER