SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Harb-İş üyesi işçiler: Artık bulunduğumuz her yer Ankara olacak

Ankara’ya girişleri engellenen Harb-İş üyesi kamu işçileri “Bundan sonra her yerde, her şubede, her iş yerinde, sesimizi yükselteceğiz. Bulunduğumuz her yer Ankara olacak” dedi.
12 Şubat 2024 13:40

Ek zam taleplerinin bastırılmasını kabul etmeyerek, eylem yapmak üzere gittikleri Ankara’ya girişleri engellenen Harb-İş üyesi kamu işçileri “Bundan sonra her yerde, her şubede, her iş yerinde, sesimizi yükselteceğiz. Bulunduğumuz her yer Ankara olacak” dedi.

Türk-İş ve Hak-İş’in hükümetle el ele vererek ek zam taleplerini bastırmasını kabul etmeyen başta Harb-İş Eskişehir ve İstanbul Şubelerine üye işçiler, geçtiğimiz cumartesi günü kitlesel bir açıklama yapmak için geldikleri Ankara’nın girişinde durduruldu. Ankara’ya alınmayan işçiler durduruldukları alanda açıklama yaparak taleplerini dile getirdi. Harb-İş üyesi işçiler eylem öncesi ise Genel Başkan Alaattin Soydan’ın açıklamasıyla yerel seçim öncesi kaos çıkarmakla suçlandı.

Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Eskişehir’den bir işçi, “İnşallah her gün çoğalacağız. Korkan arkadaşlar da bizden cesaret alıp korkularını yenecek ve kendilerine hayrı bile dokunmayan bu yönetici takımıyla olmayacağını görecekler” dedi.

‘SENDİKACILARA RAHAT YÜZÜ YOK’

Harb-İş İstanbul Şube üyesi bir işçi de “Bizim başkanımız bizi terörist ilan etti. Artık bu saatten sonra halkın bize sahip çıkması gerekiyor. Mücadelemiz devam edecek. Bundan sonra her yerde, her şubede, her iş yerinde, sesimizi yükselteceğiz. İşçiler birleşmesin diye bize Ankara’yı açmadılar. Ama biz üç noktada açıklama yaptık, sesimizi duyurduk. Şimdi madem bizim Ankara’ya girişimizi engellediler, artık bulunduğumuz her yeri Ankara yapacağız. Sesimizi yükselteceğiz, hakkımızı alacağız, bu sendikacılara da gün yüzü göstermeyeceğiz, göndereceğiz o koltuklardan! Bundan sonra sendikacılara rahat yüzü yok” ifadelerini kullandı.

‘KAZANIM DA BİRLİKLE GELİR’

Kendi güçlerini gördüklerini söyleyen bir işçi de “Tüm baskı ve iftiralara rağmen hakkımızı meydanlarda aramaktan geri durmadık. Biz fedakar işçileriz, hakkımızı alana kadar her meydanı dolduracağız” dedi.

Eyleme katılan işçiler ayrıca tüm işçilere şu çağrıyı yaptı: “Genel Merkezin baskısından korkmayın. Söylenen yalanlara inanmayın. Diğer şubedeki arkadaşlarımıza sesleniyoruz; birlikten beraberlikten bahsediyorsak bu hepimizle olur. Kazanım da birlikle sağlanır. Bugün ses verelim yankısı yarın gelse de olur.”

EYLEMLER YAYILIYOR

Öte yandan, sadece İstanbul ve Eskişehir işçilerinin eylemlerine destek olmak için Atatürk heykeli önüne Gebze’den Malatya’ya, Kayseri’ye kadar pek çok işçi kendi imkanlarıyla gelip destek verdi.

Ayrıca birçok ilde Devlet Su İşlerinde çalışan Tes-İş üyesi işçiler de yaptıkları eylemlerle ek zam talebini dile getirmeye başladı. İşçiler, “Adı ek ama içinde tek bir kazanım sağlayamayan ek protokolü kabul etmiyoruz” dedi.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER