SON EKLENENLER

“İstanbul’da Görevli Çalışana Metropol Ödeneği Verilmelidir” 

Sağlık-Sen İstanbul Şubelerinin ortak düzenlediği Teşkilat Toplantısı’nda sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine hitap eden Genel Başkan Doğan, “Sağlık altyapısıyla ve şehir hastaneleriyle İstanbul sağlık üssü bir şehir. Ama bina yapmakla iş bitmiyor. Bu binalara ruh veren hekim, hemşire, ebe, fizyoterapist yani tüm sağlık profesyonelleridir. Biz sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimizin hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. İstanbul’da görev yapan arkadaşlarımıza metropol ödeneği, kira yardımı, kreş ve eğitim desteği verilmesini istiyoruz. İstanbul için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.
17 Ocak 2025 17:11

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen İstanbul Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği Teşkilat Toplantısı’na katıldı. 

Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya teşkilat mensuplarının yanı sıra Memur-Sen İl Temsilcisi ve İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül, İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Enver Sinanoğlu, İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Ömer Lapanta ve İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sağdıç katıldı. 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, İstanbul gibi bir şehirde Sağlık-Sen’in temsilciliğini yapan teşkilat mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başladı. 

“Binalara Ruh Veren Sağlık Profesyonelleridir” 

Sağlık-Sen’in İstanbul’da çalışan sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin yaşam koşullarını verilerle ortaya koymak için bir araştırma yaptığını ve bunu kamuoyuyla paylaştığını dile getiren Doğan, “İstanbul’da yaşamak çok zor. İstanbul dünya metropolü bir şehir. Sağlık altyapısıyla ve şehir hastaneleriyle sağlık üssü bir şehir. Ama bina yapmakla iş bitmiyor. Bu binalara ruh veren hekim, hemşire, ebe, fizyoterapist yani tüm sağlık profesyonelleridir. Biz sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimizin hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. İstanbul’da görev yapan sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin yüzde 87’si şehri terk etmek istiyor. Ekonomik olarak da birçok sorun yaşıyor sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimiz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da Görevli Çalışana Metropol Ödeneği Verilmelidir” 

İstanbul’daki sorunların çözümü için Sağlık-Sen’in önerilerini sıralayan Genel Başkan Doğan, “İstanbul gibi yüksek maliyetli bir şehirde çalışan sağlık profesyonellerine özel tazminat yani ‘Metropol Ödeneği ve Ek Destekler’ verilmelidir. İstanbul’da görev yapan çalışanlara kira desteği sağlanmalıdır. Kentsel dönüşüm projeleri içinde lojman olanaklarına yer verilmesi, lojman sayısının artırılması gerekmektedir. Sosyal konut projelerinde, TOKİ tarafından yapılan toplu konut projelerinde sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine öncelik verilmelidir. Çalışanların maaşları yaşam maliyetlerine uygun şekilde artırılmalı, teşvik ve taban ödemeleri güncellenmelidir. Toplu taşıma masraflarının düşürülmesi için toplu taşımada indirim uygulanmalı, servis imkanı sağlanmalıdır. Eğitim ve kreş desteği verilmeli. Aşırı iş yükünü hafifletmek için yeni hemşire, ebe, sağlık teknisyeni alımları gerçekleştirilmelidir. İstanbul için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. 

Doğan, bu tür araştırmaları yapmaya devam edeceklerini ve sorunlara yönelik farkındalık oluşturacaklarını kaydetti. 

“Aynı Şartlara Sahip Hastaneler Arasındaki Teşvik Ek Ödeme Farklılıklarına Eğileceğiz” 

Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak İstanbul Şube Başkanları ile hastane hastane gezerek sorunları yerinde tespit edeceklerini bildiren Doğan, “Sorun yereli ilgilendiriyorsa yerelde, geneli ilgilendiriyorsa Bakanlık ve TBMM’de çözmek için mücadele edeceğiz. Özellikle aynı şartlara sahip hastaneler arasındaki teşvik ek ödeme farklılıklarına eğileceğiz. İki hastane var yatak sayısı aynı, çalışan sayısı aynı ama ödenen teşvik ek ödemeler arasında uçurum var. Bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz. İstanbul’dan başlayarak bu sorunlara eğileceğiz” dedi.

“Otellerimizden 65 Bini Aşkın Çalışanımız Yararlandı”

Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi veren Doğan, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin barınma sorununa yönelik ilk adımı attıklarını söyledi. Ankara’da 2 otel aldıklarını ve sahadan geri dönüşlerin çok iyi olduğunu kaydeden Doğan, İstanbul Taksim’de de otel hizmeti vermeye başladıklarını söyledi. Doğan, “Otellerimizden 65 bini aşkın sağlık ve sosyal hizmet çalışanı yararlandı. Otellerimizin fiyatları piyasaya göre çok uygun. Üyelerimizin giderlerini de azaltmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Genel Sekreter Baki: Gayemiz Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Güvenini Boşa Çıkarmamak

Genel Sekreter Durali Baki de yaptığı konuşmada, sendikacılığa İstanbul’da başladığını belirterek, “İstanbul bizim hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Çünkü hayata dair, sendikacılığa dair ne varsa burada öğrendik” dedi. 

İstanbul’da yaşamanın zor olduğunu ve İstanbul’un Türkiye’nin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Baki, “İstanbul’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak çok zordur. İstanbul’da görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim yapacak daha çok işimiz var. Bizim gayemiz ve hedefimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güvenini boşa çıkarmamaktır. Yetkiyi aldığımız 2009 yılından bugüne yüzlerce kazanıma imza attık ve atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Irgatoğlu: Her Bir Meslek Grubuna Ayrı Ayrı Dokunuyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, hem sosyal sendikacılık hem hizmet sendikacılığı hem de akademik sendikacılık boyutuyla hizmet ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Örgütlü olmanın, birlikte olmanın, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Irgatoğlu, Sağlık-Sen olarak güçlü bir teşkilata sahip olduklarını dile getirdi. Hep birlikte Sağlık-Sen’i büyütmek için hareket edeceklerini belirten Irgatoğlu, Genel Merkez olarak her zaman üyelerin yanında olduklarını söyledi. 

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda her bir meslek grubuna ayrı ayrı dokunduklarını belirten Irgatoğlu, “Sorunları bizzat sahadan öğrenmek adına çalıştaylar gerçekleştiriyor, birlikte çözüm önerileri üretiyoruz. Sizlerden aldığımız sorunları analiz ediyor, işin uzmanlarıyla tartışıp bunları raporlaştırıyoruz. Raporları ise tüm yetkililere iletiyoruz. Sorunların çözülmesi için her platformda mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Öztürk: İstanbul’da Yaşamak Çile Haline Geldi

İstanbul Şube Başkanları adına konuşan Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk ise 7 gün 24 saat üyelerin ve çalışanların yanında olduklarını dile getirerek, sağlık çalışanlarının gece gündüz dertleriyle hemhal olduklarını ve sorunların çözümü için mücadele ettiklerini kaydetti. 

İstanbul’da görevli sağlık çalışanlarının ciddi iş yükü altında ezildiğini belirten Öztürk, “İstanbul için acilen istihdam yapılmadır” dedi. İstanbul’da hayatın pahalı olduğunu kaydeden Öztürk, “İstanbul’da kiralar almış başını gidiyor. Eğitim ve ulaşım masrafları çok yüksek. Kısacası İstanbul’da yaşamak çile haline gelmiştir. Dün Genel Başkanımız İstanbul’daki yaşam koşullarıyla ilgili araştırmanın sonuçlarını paylaştı ve İstanbul özelinde önerileri sıraladı. Büyükşehir tazminatı isteyen Genel Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER