SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

İzmir’de işçi ve emekçiler iş yerlerinde Filistin halkına destek açıklaması yaptı

İzmir’de belediye, büro ve sağlık iş kolundaki işçi ve emekçiler İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı açıklama yaptı.
30 Kasım 2023 14:11

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına ilişkin Filistin Sendikalar Federasyonu (PGFTU) yaptığı açıklama ile bugün için dünyada eş zamanlı eylemler yapılması, boykot ve grevlerin hayata geçirilmesi çağrısı yapmıştı. İzmir’de belediye, büro ve sağlık iş kolundaki işçi, emekçiler bu çağrıya ilişkin iş yerlerinde eylemler düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU Karşıyaka şubede çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi ve Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube üyesi işçi ve emekçiler iş yeri önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. BES İzmir Şubesi de Bornova İŞKUR ve Konak Vergi Dairesi önünde destek açıklaması yaptı.

TÜRKİYE İSRAİL İLE TİCARET HACMİNİ YÜZDE 500 ARTTIRDI”

Yapılan açıklamalarda, 7 Ekim'den beri Filistin halkının bombalarla yok edildiği ve binlerce insanın öldürüldüğü, abluka altında enerjiye, suya ve gıdaya ulaşamadan Filistin halkının yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatıldı.

ABD ve batılı emperyalistlerin koşulsuz desteği ile gerici odakların ikiyüzlü politikalarının İsrail’in işgaline onay verdiğini belirtilen açıklamalarda, “Kimisi İsrail’e silah satarak daha çok masumun katledilmesine destek oluyor kimisi ise Erdoğan gibi bir yandan ‘İsrail bir terör devletidir’ derken diğer yandan İsrail ile ticaret hacmini yüzde 500 arttırıyor” denildi.

“BU SAVAŞI ANCAK İŞÇİLER DURDURACAKTIR”

Savaş ve katliamların durdurulmasının halkların barış mücadelesini ve enternasyonal dayanışmayı büyütmesi ile olanaklı olacağını dile getiren açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Hükümetlerinin her türlü baskısına rağmen dünyanın pek çok yerinde alanlara çıkan emekçiler ve halklar savaş hemen dursun çağrısında birleşti. Bizler de İZSU’da çalışan işçiler ve kamu emekçileri olarak, Gazze halkına yönelik saldırı ve katliamların sona erdirilmesi, derhal ateşkes ilan edilmesi, bölgeye insani yardım ulaştırılması talebiyle, Filistin Sendikalar Federasyonu’nun çağrısı ile Filistinli işçi ve emekçiler ile dayanışmamızı buradan ifade ediyoruz.”

“İsrail’in durdurulması, Filistinlilerin başta yaşam hakkı olmak üzere eşit haklara kavuşması, işgal edilen topraklardan İsrail’in çekilmesi, yayılmacı politikaların son bulması için işçi ve emekçilerin enternasyonal dayanışmasını örmek bir görev olarak önümüzdedir. Buradan savaşa hayır sesimizi yükseltiyor ve bu savaşı ancak işçiler durduracaktır diyoruz” denilen açıklamalarda, savaşa karşı barış mücadelesinin büyütülmesi çağrısında bulunuldu.

SES DEÜ Hastanesi İş Yeri Temsilciği ise çektikleri videolar ile Filistin halkına destek olduklarını duyurdu.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER