SÜRMANŞET HABERLER

Meslek Yüksekokullarında Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama Yapılmalıdır

Bilindiği gibi, öğretim elemanı norm kadroları ve bunların kullanımına ilişkin esaslar, Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte düzenlenmiştir. Ancak, Meslek Yüksekokullarında 2023 yılında doçent, profesör kadrolarına atama yapılmasına rağmen, doktor öğretim görevlisi kadrolarına atama yapılmamıştır. Sendikamıza 2024 yılı için de aynı şekilde meslek yüksekokullarında doktor öğretim üyesi kadrolarına atama yapılmayacağı yönünde duyumlar ve şikâyetler gelmektedir. Akademisyenlerin nitelikli çalışmalara imza atması, üniversitelerimizin başarısını da doğrudan etkilemektedir. Akademik olarak yükselmek isteyen akademisyenlerimizin önünün kesilmesi, üniversitelerimizin başarısına da şüphesiz ki olumsuz etki etmektedir.
29 Mayıs 2024 16:36

Bu bağlamda Türk Eğitim-Sen, 2 sayılı Genel Kadro Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğreti Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na tanınan yetkinin meslek yüksekokullarında doktor öğretim üyesi kadrosuna atanmayı bekleyen akademisyenlerimizin bu yöndeki taleplerini karşılayacak şekilde kullanılması ve meslek yüksekokullarında doktor öğretim üyesi kadro aktarımına izin verilerek, ünvanlarına uygun kadroya geçmek isteyen akademisyenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için yazılı başvuruda  bulundu.