SON EKLENENLER

ÖĞRETİCİ: DAHA ÇOK ORTAK AKILA İHTİYAÇ VARKEN MEB ŞURASI TAMAMEN KALDIRILDI

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ MEB Şurasının kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
25 Mart 2024 16:36

ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şöyle;

Bakanlığın en yüksek danışma kurulu olan; Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik ederek tavsiye kararları alan MEB Şurası artık toplanmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan 23 Mart 2024 kararıyla Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği kaldırıldı. İlk Milli Eğitim Şurasından itibaren tüm paydaşlar ile çok önemli kararlar alınmış, Türk Millî Eğitim sistemine yine verilmiştir. En son 2021 yılında Anadolu Eğitim Sendikası'nın da yer aldığı 20. MEB Şurası yapılmıştır.

Tüm paydaşların içerisinde yer alacağı, daha geniş ve kapsamlı şuralar yapılması gerekirken, şuranın tamamen kaldırılması ile hangi kazanım elde edilecektir?

Milli eğitim sistemine yine vermek, çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek, siyasi partiler veya bakanlar değişince programların ve müfredatların değişmediği sistemi oluşturabilmek için ortak akıl yani Şura çok önemli ve gereklidir.

Bu nedenle 4 yılda bir toplanması esas olan Şuranın tamamen kaldırılması doğru değildir. Tam aksine daha çok paydaşlarla bir araya gelmek gerekir.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER