SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Petrol-İş : TPI işçileri greve hazır

Amerikalı TPI Composite rüzgar türbini fabrikasında toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine işçiler 6 Haziran'da greve çıkacak.
05 Haziran 2023 12:45

Petrol-İş İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Menemen Serbest Bölge ve Sasalı’da faaliyet gösteren Amerikalı TPI Composite rüzgar türbini fabrikasında toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine işçiler 6 Haziran salı günü greve çıkacak.

20 Ocak tarihinde başlayan görüşmelerde sendika ve işçiler enflasyon artı 50 puan (yüzde 107) zam talep ederken, patron ilk altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 15 zam teklif etti. Patronun teklifini düşük bulan TPI işçileri, sözleşmenin imzalanmasını kabul etmedi.

İşçiler ve sendika grev hazırlıklarına devam ederken, 5 Haziran günü işverenle son bir görüşme yapılacak. Son görüşme önce taleplerini ve hazırlıklarını konuştuğumuz Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Cem Turan, “Pazartesi günü anlaşma sağlanamazsa salı günü greve çıkacağız” dedi.

“TALEPLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Temsilcilerin alanda işçilerle görüştüğünü söyleyen Turan, “İşçi arkadaşlarımız şu an sessiz gibi görünebilir. Bu sessizlik işvereni korkutuyor. Çünkü geçen yıl gücümüzü gösterdik ve grevimizi örgütlüyoruz. Bizim taleplerimiz belli ve bunun arkasındayız. Hakkımız olandan fazlasını istemiyoruz. İşvereni masada uzlaşmaya çağırıyoruz. Ancak anlaşma olmazsa lafı uzatmaya gerek yok. Biz zaten grev sözcülerden tutalım tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Pazartesi günü masadaki duruma bakacağız. Olumsuz bir durum olursa salı günü sabahı greve çıkmış olacağız” diye konuştu.

Grev hazırlıklarını sorduğumuz işçiler ise geçen yıl yaptıkları ek zam eylemlerini hatırlatarak, “Aynı şekilde kararlıyız. Greve hazırız ve hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye ekledi.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER