SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Tüm Bel Sen, Adana Büyükşehir’de temsilcisinin sürgün edilmesine tepki gösterdi

Tüm Bel Sen, Adana Büyükşehir Belediyesi Satınalma İhale Biriminde çalışırken sürgün edilen temsilcisi için açıklama yaptı.
14 Eylül 2023 16:20

Tüm Bel Sen, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendikanın şikayeti üzerine temsilerinin sürgün edilmesine Belediye önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Satınalma İhale Biriminde çalışırken sürgün edilen Tüm Bel Sen İş Yeri temsilcisi Cumali Ablak için yapılan basın açıklamasında konuşan Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Ablak’ın iş yerindeki sorunların çözümüne yönelik girişimleri nedeni ile belediyede yetkili sendika olan Tüm Yerel Sen’in şikayeti üzerine sürgün edildiğini belirterek sürgüne son verilmesi için hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

SENDİKANIN METNİNİ PAYLAŞMAK SORUŞTURMA KONUSU YAPILDI

Hayvan barınağında çalışmanın küçümsenecek bir şey olmadığını ifade eden Çelik, “Ancak arkadaşımızın yaptığı iş ile sürgüne gönderildiği yer arasında ki tezatlık dikkat çekicidir” dedi. Ablak’ın sürgüne gönderilmesine dair gelişmeleri paylaşan Çelik şunları söyledi: “Örgütlü bulunduğumuz bazı belediyelerde memur emekçileri maddi olarak alacaklarına dair bazı sıkıntılar yaşamaktadırlar. Yaşanan bu sıkıntılar kamu emekçileri tarafından her platformda dile getiriliyordu. Tüm Bel Sen olarak yaşanan bu sıkıntılara ilişkin görüşme gerçekleştirdiğimiz memur arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda sorunun çözümüne ilişkin bir metin hazırladık. Yaşanan sıkıntıları, kapalı oturum olarak yapılan temsilciler kurulunda paylaştık. Grupta bulunan temsilcimiz Cumali Ablak kendi birimindeki Whatsapp grubunda ve İnstagram'da sendikanın metnini paylaşmıştır. Bu paylaşımı Instagram'da gören Tüm Yerel-Sen'den biri ekran görüntüsünü alarak Genel Sekreter Ergül Halisçelik'e göndermiştir.” Sendikal faaliyetleri nedeni ile Ablak’ın “Sürekli kötü propaganda yapıyor Genel Sekreterim" ifadeleri ile şikayet edildiğini ifade eden Çelik, bu nedenle temsilcilerinin Teftiş Kurulu’nda da ifadesinin alındığını dile getirdi.  Sendikaları tarafından hangi amaçla paylaşıldığı belli olan bir konunun karşı sendikanın bir üyesi tarafından sanki belediye yönetimi teşhir ediliyormuşçasına ihbarcılık tarzında iletildiğini dile getiren Çelik, temsilcilerinin kamuoyunda yanlış algı yaratmak üzere değil, sendika sorununa dikkat çektiğini dile getirdi. Sürgünün durdurulmasını isteyen Çelik, “Bugün yaptığımız basın açıklaması öncesi sürgünün geri alınması için hukuksal süreci de başlattık. Çünkü sürgün 4688 sayılı sendikalar kanunun 18.maddesinin ihlali anlamına gelmektedir ve suçtur” dedi. 

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER