SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

DİSK: Asıl suçlu Taksim’i yasaklayanlardır

DİSK, KESK, TMMOB ve İstanbul Tabip Odası Çağlayan Adliyesi önünde Taksim’in 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasına tepki gösterdi: Asıl suçlu 1 Mayıs'ta Taksim'i işçilere kapatan idare ve yöneticilerdir.
15 Mayıs 2024 17:20

DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Tabip Odası'nın katılımıyla, 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlar için İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapıldı.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim'in 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasına tepki gösteren DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, "Asıl suçlu 2024 1 Mayıs'ında şehri halka kapatan, Taksim'i işçilere, işçi sınıfına kapatan idare ve yöneticilerdir. Suçlu olan Taksim'e çıkmak için yollara düşen, gözaltına alınan, tutuklanan ve halen tutuklu olan arkadaşlarımız değildir. Bize Taksim'i yasaklayan emekçilere şehre çıkmayı sokağa çıkmayı yasaklayan idarecilerdir" dedi.

Avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu belirten DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, asıl suçlunun Taksim'e gitmeye çalışan ve gözaltına alınanların değil, bu yasaklama kararını çıkaranların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biraz önce avukatlarımız suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusunda da belirttiğimiz gibi asıl suçlu 2024 1 Mayıs'ında, şehri halka kapatan Taksim'i işçilere, işçi sınıfına kapatan idare ve yöneticilerdir. Suçlu olan Taksim'e çıkmak için yollara düşen, gözaltına alınan, tutuklanan ve halen tutuklu olan arkadaşlarımız, gençler, dostlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız değildir.

"1 MAYIS'I TERÖRİZE ETMEK İSTİYORLAR"

Yapılmak istenen açık ve nettir. Yıllardır 1 Mayıs'ı terörize etmek istiyorlar. 1 Mayıs'ı kriminalize etmek istiyorlar ve marjinalleştirmek istiyorlar.  Türkiye işçi sınıfının gerçek 1 Mayıs alanı olan Taksim'e ailesiyle birlikte çocuklarıyla birlikte o kampanyada da belirttiğimiz gibi bir elinde karanfil bir elinde çocuklarıyla çıkmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Burada bir kere daha tekrar ediyoruz, 2024 1 Mayıs'ını da Taksim'e bizi kapatanlar bunu bilsinler ki 2025 1 Mayıs'ında, 2026 1 Mayısı'nda da Türkiye işçi sınıfı gerçek 1 Mayıs alanı Taksim Meydanı'na çıkacaktır. Ve 1 Mayıs'ı adına yakışır şekilde kutlamakta ısrar edecektir. O gün de engellenirse mücadeleye devam edecektir. Ve bu bir haktır. Asla suç değildir. Suçlanması gereken bugün hukukçularımızın dilekçelerine yansıttığı gibi bize Taksim'i yasaklayan emekçilere şehre çıkmayı sokağa çıkmayı yasaklayan idarecilerdir."

ANKA  HABER

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER