SON EKLENENLER

MAKAM VE YETKİDE SON DURAK KAĞIT BARDAKTA ÇAYDIR

Her şey fanidir. Bugün var olan yarın yok olur, bugün sahibi olduğunuz her neyse, yarın elinizden gidecektir. Hayat gibi; elinizdeki imkânlar, görevler veya makamlar da geçicidir bu sebepten ..
07 Eylül 2020 15:41

Bugün herkesin el pençe divan durduğu bir makamın yetkisini kullanırsınız yarın ne makam kalır ne de yetki.  Makamdan güç devşirenlerin unuttuğu husus; öncekiler gibi kendileri de "Bulunmaz Hint Kumaşı" olduklarından  değil, konjonktür veya nasip sonucu o makamın emanetçisi olduklarıdır.

Ne kadar süreceği bilinmeyen bu hayatın imtihanı; 

 hayatı,

imkanı,

velhasıl mevki ve makamları nasıl değerlendirildiğinde  saklıdır!.

İster bakan olalım,ister başkan, ister bürokrat, ister siyasetçi;

Hepimiz emanete sahip çıktığımız oranda ve millete/ ülkeye hizmet edebildiğimiz oranda bir anlam ifade ediyoruz.

Sözün özü; bir gün herkesi Simon Sinek'in "Leaders eat last:Liderler En Son Yer" adlı eserinde bahsedilen meşhur "Kağıt Bardak" hikayesinde olduğu gibi bir akıbet bekliyor. Kapıda karşılanıp, protokol uygulanan günler bitecek- varsa bir marifetimiz- gün gelecek, çağrıldığımız toplantıda ihtiyacımız olan bir bardak çayı bile elimize tutuşturulan kağıt bardakta görebileceğiz.

 O gün, keşke ile başlayan cümleler kurmak istemeyenler bugün etrafındaki "algı- kurgu" kahramanı (!) "goy goy takımı"na yol göstererek eleştirilere kulak vermelidir.Unutulmaması gereken bir başka hakikat ise mezarlıkların "keşke"ler ile dolu olduğudur.

İDRİS ŞEKERCİ

EBS İSTANBUL 6 NOLU ŞUBE BAŞKANI

 

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER