SON EKLENENLER

MÜLAKAT ISRARI GENÇLERİ KÜSTÜRÜR

Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar Öğretmen atamalarında Mülakat Konusuna Değinerek '' Mülakatta ısrarcı olmak, İlla mülakat yapacağım demek küstürülmüş genç sayısını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Devlete ve adalete güven duygusunu zedelemekten başka bir işe yaramaz. Son yerel seçimlerde sadece emekliler oy kullanmadı. Atama bekleyen binlerce, yüz binlerce gencimiz var, onlar da oy kullanıyorlar. Bu gençlerin başta aileleri olmak üzere bir çevreleri var. Çoğunun oy verme tercihinin neye göre değiştiğini ve bundan sonra neye göre değişeceğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok.
30 Nisan 2024 12:55

BAYRAKDAR açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kamuda atama bekleyen binlerce genç mülakatın kaldırılmasını ve kpss sınav puanına göre alım yapılmasını bekliyor. Puanı yüksek olan da düşük olan da aynı beklenti içerisinde. Kendi emekleriyle, alın terleriyle atanmak istiyorlar. Birbirlerinin önüne mülakatla geçmek istemiyorlar. Mülakatta mesleki yeterliliğin ölçüleceğine inana neredeyse hiç kimse yok. Sadece atama bekleyen binlerce genç değil ataması yapılmış şu anda Kamuda çalışan gençler arasında mülakat gündemin birinci maddesi haline dönüşmüş. Okulları ziyaret ettiğimde öğretmenler odasında en çok sorulan konulardan biri haline dönüşmüş mülakatla alım yapılıp yapılmayacağı. Başkanım mülakat konusunda ne düşünüyorsunuz diyorlar. Ataması yapılmış insanların bile birinci meselesi haline gelmiş mülakat konusunda ısrarcı olmak küskünler ordusunun daha da artmasına sebebiyet vereceği aşikar.

Mülakatın;

Mesleki yeterliliği ölçeceğine inanan yok.

Mülakatın haksız alımları yol açacağı düşüncesi hakim herkeste. Kazanan "Ben kazandım" demek istiyor.

Kaybeden" Ben kaybettim daha çok çalışırım kendi emeğimle kazanırım" demek istiyor.

Böyle bir ortamda Mülakatta ısrarcı olmak, İlla mülakat yapacağım demek küstürülmüş genç sayısını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Devlete ve adalete güven duygusunu zedelemekten başka bir işe yaramaz. Son yerel seçimlerde sadece emekliler oy kullanmadı. Atama bekleyen binlerce, yüz binlerce gencimiz var, onlar da oy kullanıyorlar. Bu gençlerin başta aileleri olmak üzere bir çevreleri var. Çoğunun oy verme tercihinin neye göre değiştiğini ve bundan sonra neye göre değişeceğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok.

Ismail Bayrakdar

Eğitim Bir Sen Hatay 1Nolu şube Bşk.

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER