SON EKLENENLER

NAKLİYAT-İŞ BAYRAMA İSTANBUL'DA GREVLE GİRİYORUZ

Nakliyat-İş Sendikası Kurban Bayramına İstanbul da Grevle Girdiğini açıkladı.
30 Temmuz 2020 20:43

Sendika Genel Merkezinden yapılan açıklama

Bir Bayrama Daha Türkiye’nin Dört Bir Tarafından Direnişlerle ve İstanbul da Grevle Giriyoruz

 Parababalarının işçi düşmanlığına, sarı sendikacılığa karşı mücadelemiz sürüyor.

Muğla Tüvtürk Direnişimiz 718. gününde

Şanlıurfa Polçak Direnişimiz 620. gününde

Kastamonu Reysaş Tüvtürk Direnişimiz 246. gününde.

Milas Çınartaş Direnişimiz 75 gününde.

İşçiler Sendikamıza Anayasal hakkını kullanarak üye olmuştur. Ve bu işyerlerinde sendikamız çoğunluğu sağlamış yetki almıştır. Şuanda çoğunluğumuza itiraz davaları sürmektedir. İşten atılan üyemiz işçilerin işe iade davaları bir taraftan kazanılmaya devam ederken diğer taraftan işyerleri önlerinde direnişlerimiz kararlı bir biçimde devam ediyor.   

İstanbul’da, Samsun-Çorum Ambarı Grevimiz 191 gündür sürüyor.

Nakliyat-İş Sendikası olarak sadece kendi iş kolumuzda değil aynı zamanda iş kolumuzda olmayan işçilerin mücadelesine sahip çıkmaya devam ediyoruz.  

Sarı, gangster, işbirlikçi sendikaların ihanetine uğrayan, hakları gasp edilen Real Market, Uzel  Makine İşçileri ile ve sendikasız Uyum/Makro İşçilerinin mücadelesini yürütüyoruz.

Üyesi oldukları Tez Koop-İş sendikası tarafından ihanete uğrayan, OHAL döneminde Real Direnişi başladı. Nakliyat-İş öncülüğünde Metro, Media Market, Beğendik ve AVM’ler önlerinde bugüne kadar sürdü. Her türlü baskı, tehdit ve açılan davalara karşı Real İşçileri 36 aydır gasp edilen hakları için direnişe devam ediyor.

Sendikasız Uyum/Makro İşçileri Sendikamız öncülüğünde Türkiye genelinde örgütlendi. 18 aydır gasp edilen hakları için mücadele ediyor.

Ve Uzel Makine İşçileri 11 Yıl boyunca sendikaları Türk Metal sendikası tarafından oyalanmış, 1 buçuk yıldır alanlarda, gasp edilen hakları için, yeniden eylemlere başladı.

Real, Uyum/Makro, Uzel Makine Direnişi,  Nakliyat-İş öncülüğünde örnek bir sınıf dayanışması içinde yürüyor. Ancak bu üç direnişe karşı hiçbir konfederasyon ve bağlı sendikalar dayanışmada bulunmuyor. Destek vermiyor.

Ne olursa olsun, OHAL, Pandemi sürecinde, sendikal faaliyetlerin yasaklandığı dönemde dahi mücadelemizi, direnişlerimizi sürdürdük.

Mücadelesini sürdürdüğümüz direnişlerimizi ve grevimizi zaferle sonuçlandırana kadar da mücadeleye devam edeceğiz.

Tüm direnişçi işçilerin Kurban Bayramını sağlık ve esenlik içinde geçirmesini diler, bayramlarını kutlarız.

 

 

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER