SON EKLENENLER

285 milyar dolarlık buluşma! Türk dünyasında İstanbul heyecanı

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler, 7-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daki Türk Ticaret Fuarı’nda gövde gösterisi yapacak. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam cirosu 285,7 milyar dolara ulaşan ülkeler 20’yi aşkın sektörde boy gösterecek.
06 Ekim 2024 07:46

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ülkeleri, aralarındaki ekonomik ilişkileri güçlendirecek yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. TDT tarafından, Ticaret Bakanlığı himayesinde 7-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde “Türk Ticaret Fuarı” düzenlenecek.

Ortak alfabe ve ortak harita konusunda geçtiğimiz günlerde önemli adımlar atan TDT ülkeleri, böylece ekonomik anlamda da “ortak hareket” bilincini hayata geçiriyor. Fuarda üye ülkeler Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ile gözlemci ülkeler Macaristan, Türkmenistan ve KKTC arasında ticaret, sanayi, yatırımlar, teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesi ve bu hizmetlerin dünyanın diğer bölgelerine pazarlanmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

SAVUNMADAN TURİZME

Ayrıca fuarda 20’den fazla alanda ürün grubunun ve yeni teknolojilerin sergilenmesi bekleniyor. Türk dünyasında özellikle enerji, savunma sanayi, inşaat, turizm, otomobil, beyaz eşya, ulaşım ve lojistik, tekstil, tarım, perakende, makine ve yedek parça üretimi ile sağlık gibi birçok sektör öne çıkıyor.

“Türk Devletlerinin Ekonomik Görünümü” başlıklı rapora göre; 4 milyon 823 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile TDT üyesi ülkeler, 173 milyondan fazla kişiyi temsil ediyor. Ayrıca TDT üyesi ülkelerin 2024’ün ilk çeyreğinde Gayrisafi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) toplam 518,4 milyar doları bulurken, Ocak-Mart dönemindeki ticaret cirosu da 285,7 milyar dolar oldu.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ

TÜRKİYE GAZETESİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER