SON EKLENENLER

Kütük: Kuruluş amacına uygun şekilde mevcut proje okulları sil baştan düzenlenmelidir.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, İzmir’de okul/kurum ve üniversite ziyaretlerinde bulunarak, şubelerin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı.
22 Ekim 2024 12:16

Kütük: Türkiye Kamu-Sen, 2025 yılında gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olarak o masada yer almalıdır.

İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, “Türk Eğitim Sen her türlü olumsuz şarta rağmen üye sayısını günden güne arttırarak, çalışan, üreten, sendikacılık anlayışıyla daha da güçlenerek yoluna devam ediyor.  2025 yılında gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerine yetkili konfederasyon olarak o masada yer almak,  kamu çalışanlarının hem ekonomik hem de özlük hakları konusunda yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmek için önümüzde önemli bir süreç bulunmaktadır. Teşkilat mensupları olarak bugünleri iyi değerlendirmeliyiz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in toplu sözleşme masasında imza sahibi olması adına her zamankinden fazla gayret göstermeli, daha çok çalışmalıyız. Şimdiden bu kutlu yolda mücadele verecek her bir yol ve dava arkadaşımdan Allah razı olsun.” diye konuştu.

Kütük: Liyakate dayalı bir atama sisteminin olması hem öğretmenlerimizi motive edecektir hem de eğitimde kalitenin artmasına vesile olacaktır. 

Orhan Kütük, konuşmasında öğretmen atamalarında yaşanan sorunların ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat, büyük adaletsizliklere ve genç öğretmen adaylarında motivasyon düşüklüğüne sebep olmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak  mülakatın tamamen kaldırılmasını ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılmasını istiyoruz.

Mülakat adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Oysaki liyakate dayalı bir atama sisteminin ihdas edilmesi öğretmenlerimizi motive edecektir, hem de eğitimde kalitenin artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sadece KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılması eğitim sistemimiz için en uygun olanıdır.” dedi.

Kütük: Kuruluş amacına uygun şekilde mevcut proje okulları sil baştan düzenlenmelidir.

Proje okullarında yaşanan sorunlara da değinen Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, “Bilindiği gibi proje okulları, eğitimin niteliğini artırmak ve eğitim alanında en başarılı öğrencilerin yetiştirilmesi amacı ile kurulmuştu.

Ancak ne yazık ki, zamanla bu okullarımız bu amacından uzaklaşmış, kişiler ya da birtakım grupların hegemonyası altına girmiştir.   Proje okullarında okullarımızda yaşanan sorunların çözümü için somut adımlar atılması gerekmektedir. Proje okulları öncelikle kuruluş amacına uygun şekilde sil baştan düzenlenmelidir. Bu okullarımız, birilerinin arka bahçesi olmaktan kurtarılmalıdır. Ayrıca proje okullarında öğretmen ve yönetici atama sisteminde, liyakat esaslı bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerekmektedir. Çünkü sendika, vakıf, cemiyet, dernek görünümlü dışarıdan yapıların inisiyatifine göz yummaya devam ettiğimiz sürece, ülkemizin geleceği olan ve akademik başarısı en yüksek çocuklarımızın okuduğu bu okullardan verim almamız mümkün olmayacaktır.” diye konuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER