SON EKLENENLER

Sendika Avukatları İsyan Bayrağı Açtı

Hep-Sen bünyesinde çalışan bölge ve genel merkez  avukatları Hakan Ender Sert ve Furkan Çolak sendika tarafından avukatlara emeklerinin çok altında bir ücret ödenmesi nedeni ile istifa etti.
22 Ekim 2024 13:16

Hak ve hukuk mücadelesi verdiğini iddia eden bu yapının daha kendi çalışanlarının hakkını gözetmediğini belirten istifa eden avukatlar:
Bilindiği üzere sendikaların temel amacı, memurların mali ve özlük haklarının korunmasıdır. Memur sendikaları memurların ekonomik ve sosyal bakımdan korunması arayışının sonucu doğmuş kuruluşlardır. Ancak Hep- Sen kendi bünyesinde çalıştırmış olduğu avukatların tazminatlarını ödemeyerek kuruluş amacına ihanet etmekte bu durum Hep- Sen'in avukatlarının  birer birer istifa etmesine sebep olmaktadır dedi.

Yöneticilere İşlem Yapılmıyor, Ceza Sadece İşini Yapan Memura

Avukatların sendikal hakların korunması için büyük çaba sarf ettiği biliniyor. Ancak, kazanılan davalara rağmen tazminat ödemelerinin yapılmaması, avukat haklarının ihlali olarak değerlendiriliyor. 

İstifa eden avukatlar ayrıca durumun sadece avukatlarını değil, tüm çalışanların haklarını ilgilendiren bir sorun olduğunu vurguluyor.''
 
Sağlık camiasında hizmet veren diğer sendikalarla devamlı olarak yaşadığı polemikler ile anılan Hep- Sen'den henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

 

SAĞLIK PERSONELİ HABER

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER