SÜRMANŞET HABERLER

ÖĞRETİCİ: ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TBMM'YE GELMEDEN PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ELE ALINMALIDIR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şöyle;
13 Mayıs 2024 13:30

ÖĞRETMENLERE MÜJDE Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarıyoruz dediler; kapalı kapılar ardında hazırlanan, toplam 12 madde ancak amaç, kapsam ve içerik maddeleri çıkınca geriye öğretmeni ilgilendiren sadece 3 maddelik çalışmayı meslek kanunu diye sundular. Paydaşların tüm itiraz ve söylemlerine rağmen noktası değişmeden olduğu gibi kanunlaştı. Şimdi AYM iptal kararından ötürü tekrar değişecek ve eklemeler yapılacak. Görüşler istendi ancak yine içeriğinde neler olduğu belli değil ve muhtemeldir ki TBMM'ye gelince herkes öğrenecek. Sonra eksik ve hatalı tarafları yine paydaşlar söyleyecek ama muhtemeldir ki noktası dahi değişmeden olduğu gibi kabul edilecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir! ÖMK TBMM'ye gelmeden paydaşlarla birlikte ele alınmalıdır.