SON EKLENENLER

Sağlık emekçilerinden çağrı: Nitelikli sağlık hizmeti için 1 Mayıs’ta omuz omuza

SES üyesi Cerrahapaşa Tıp Fakültesi Hastanesi emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı: Daha güçlü 'Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz' diyebilmek için 1 Mayıs'ta meydanlarda buluşalım.
29 Nisan 2024 22:18

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi emekçiler 1 Mayıs öncesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taleplerini dile getirdikleri basın açıklaması yaptı. SES üyesi emekçiler yoksulluk sınırının üstünde emekliliğe yansıyacak temel ücret, ücretsiz nitelikli kreş ve sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını istedi.

KESK’e bağlı SES Aksaray Şube’nin çağrısıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını SES Aksaray Şube yöneticilerinden Birsen Seyhan okudu. Açıklamaya hastanede bulunan hastalar ve hasta yakınları da ilgi gösterdi.

DAHA GÜÇLÜ ‘YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ’ DİYEBİLMEK İÇİN

Sağlık hizmetinin alınıp satılan bir mala dönüştürüldüğünü, hastaya müşteri denildiğini ve sağlık bütçesinin özel sermayeye akıtıldığını söyleyen Seyhan, performans, güvencesizlik ve şiddet kıskacı ile faturanın sağlık emekçilerine kesilmediğini vurguladı. Sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunları sıralayan Seyhan, “Uzun çalışma saatleri, iş yükü, mobbing ve angarya gibi modern kölelik çalışma koşullarına isyanı dile getirmek için, sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitim veren fakültelerden mezun olan yüzbinlerce gencin atanması için, pandeminin başından beri ifade ettiğimiz ‘Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ şiarımızı daha güçlü haykırmak için, iş yerlerinde zorunlu verilmesi gereken 7/24 açık kreş hakkımız için, toplu sözleşmelerle mali, sosyal, özlük hakları iyileştirilmeyen, çalışma koşulları daha da ağırlaştırılan emekçiler olarak grevli, toplu sözleşmeli, özgür pazarlık hakkını güvence altına alan sendika yasası talebini dile getirmek için, enflasyonun, vergi yükünün altında ezdirilen, sadaka gibi zamlarla yoksullaşanların; insanca yaşayacak meslek riskini karşılayacak, emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırının üstünde temel ücret ve vergi de adalet talebimizi haykırmak için 1 Mayıs alanlarında buluşuyoruz” dedi.

“1 Mayıs alanlarında sınıf kardeşlerimizle, barıştan, eşitlik ve özgürlükten yana olan tüm halkımızla omuz omuza olacağız” diyen Seyhan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini, sağlık ve sosyal hizmet kurumlarımızdan hizmet almak için gelen yurttaşları 1 Mayıs meydanlarına çağırdı.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER