SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

KESK’te sendika genel kurulları sürüyor: Birleşik mücadelenin temeli iş yerleri

BES Antalya Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu 16 Eylül Cumartesi günü Antalya Tabip Odası toplantı salonunda yapıldı.
18 Eylül 2023 21:15

KESK’ e bağlı sendikaların genel kurulları devam ediyor. Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi’nin genel kurulunda yeniden seçilen Devrim Mol, sendikal hareketteki dağınıklığın giderilmesi gerektiğini belirterek “Birleşik emek mücadelesinin temeli, iş yeri meclisleri olmalıdır” dedi.

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Antalya Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu 16 Eylül Cumartesi günü Antalya Tabip Odası toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurulun açılışında konuşan mevcut Şube Başkanı Devrim Mol, emek mücadelesinin istenilen noktada olmamasının, yoksulluğumuzun derinleşmesinin sendikalardan tamamen azade olmadığını vurguladı. Ekonomik kriz dalgası altında ezilen emekçilerin büyük oranda örgütsüz ve dağınık durumda olduğunu belirten Mol, “Kimi zaman emekçi sınıfların kendiliğinden direnişlerinden doğan lokal ve geçici yükselişler olmakla birlikte, örgütlü, birleşik ve güçlü bir emek hareketinin eksikliği kendini yakıcı biçimde hissettirmektedir. Sendikalar bugünkü haliyle emekçilerin örgütlü ileri mücadele mevzileri olarak ön plana çıkmakta yetersiz kalmıştır” dedi.

Bu nedenle yeni bir devrimci emek siyasetine ihtiyaç olduğunu anlatan Mol, şöyle konuştu: “Sürecin emekçilere yüklediği sorumluluğun ortak bir iradeye dönüşmesi için yoğun bir çabaya ihtiyaç vardır. Önümüzdeki dönemin mücadelesi emek hareketinin ve özelinde kamu emekçileri hareketinin yeniden inşası olmalıdır. Birleşik emek mücadelesinin temeli, iş yeri meclisleri olmalıdır. İstihdam statüsü, görevi, politik kimlik, yaşam tarzı, dünya görüşü gibi farklılıkların çizdiği sınırlara hapsolmayan bir tarzda iş yerindeki emekçilerin söz, yetki ve karar sahibi olarak özne haline gelmelerini sağlayan bir tarz egemen kılınmalıdır. Bu yaklaşımdan hareketle kamu emekçilerinin her geçen gün yapılan zamlarla yoksullaşmasına neden olan piyasacı politikalar ile tüm kamusal alanları tahrip eden politikalara karşı, laiklik, kamuculuk ve birleşik emek mücadelesini yükseltecek çalışmaların sürekliliği esas alınmalıdır.”

Çarşaf liste ile gidilen genel kurulda seçimi mevcut başkan Devrim Mol’un listesi kazandı. Seçimlerin kesinleşmesinin ardından yapılacak görev dağılımında Devrim Mol’un yeniden şube başkanı seçilmesi bekleniyor. Şube yönetimine seçilen diğer isimler şöyle oldu: Ümmani Kural, Can Öztürk, Ümit Şeker, Güven Türkay, Gökay Burak Uncu, Necdet Aktaş.

EVRENSEL

SENDİKA HABERLERİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER